Cazul cutremurător al Alexandrei schimbă legi. „Gravidele, dacă sunt refuzate de medicii de gardă voi propune inclusiv retragerea dreptului de practică”

Cazul cutremurător al Alexandrei, mămica de 25 de ani, din Botoșani, care a murit la maternitate, schimbă legi. Un senator a anunțat că va depune în Parlamentul României Legea Alexandra.

Rodica Boancă propune „crearea unui număr unic non-stop pentru reclamarea abuzurilor din spitale, gestionat de Ministerul Sănătăţii – România;  înăsprirea sancțiunilor pentru netratarea urgențelor, iar în cazul gravidelor, dacă sunt refuzate de medicii de gardă voi propune inclusiv retragerea dreptului de practică! Nicio mamă nu mai trebuie să moară cu zile în spital!”.

Alexandra Ivanov a murit după șapte ore de așteptare în maternitate. Trei copilași au rămas orfani de mamă în urma acestei tragedii, iar moartea sa a dus la un val de proteste. Mămicile se plâng de lipsa de empatie cu care sunt tratate atunci când merg să nască și cer să i se facă dreptate Alexandrei.

Angajata unei primării din Botoșani, pe patul de spital. Femeia are nevoie urgent de sânge și face un apel către donatori

FOTO Cabinetul doctoriţei Mariana Pitrop, vandalizat. “Nu am aer”, scris pe perete

2 thoughts on “Cazul cutremurător al Alexandrei schimbă legi. „Gravidele, dacă sunt refuzate de medicii de gardă voi propune inclusiv retragerea dreptului de practică”

  1. Să veniți si la cuza-voda Iasi să vede-ți ca este aceiași problemă, acum o lună am nascut, simțeam că mor aveam contractie dupa contractie si doctoritele stateau pe scaun si butonau telefoanele!!!!
    Trebuiau să mă bage la cezariana si m-au lasat sa nasc natural si sa ma chinui de am o luna si doua saptamani si nici acum nu mi-am revenit
    Mi-au adus copilasul cu mana rupta si lovit la ochii
    Si mi-au spus doar dupa 3 zile
    Daca nu bagi un ban in buzunar nu te mai baga nimeni in seama, sunt niste criminali toti

  2. peste tot se face așa suntem tratate ca pe gunoaie nu ca pe niște mămici care ne chinuim ore in sir de la infermiere până la doctori nu ne baga în seamă ne baga in salon și acolo stam singure până murim că nu vine nimeni sa te întrebe mai poți cum ești .asta-i spitalul din Romania neglijenta în serviciu se numeste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *