Ancheta de la Maternitatea Botoşani/ Cadrele medicale nu au evaluat corect durerile Alexandrei

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenţei angajaţilor unităţii spitaliceşti.

„Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r.- Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării”, este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicaţii prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află şi salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenţia cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

„La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicaţii terapeutice ca urmare a apelului telefonic iniţiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5„, se mai arată în raport.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decesat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Ancheta în cazul morții Alexandrei, preluată de procurorii suceveni. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *