Ancheta în cazul morții Alexandrei, preluată de procurorii suceveni. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov a fost preluată de medicii suceveni. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au preluat ancheta în cazul tinerei mămici pentru a înlătura orice suspiciuni în ceea ce privește modul în care este făcută ancheta penală. În cazul Alexandrei, deocamdată, se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

„Având în vedere implicațiile care sunt, toate suspiciunile, vă dați seama că acestea urmau în lanț, de influențe și toate acestea, la nivel local, am apreciat că este mai bine să fie făcută de un parchet ierarhic superior, care să nu aibă sediul în localitate. Pentru mine era perfect și Parchetul General”, a declarat Valeriu Chihaia.

Alexandra, mămica gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani, lăsată să aștepte timp de 7 ore

Alexandra a fost internată în data de 17.08.2023, orele 23.30 pentru ”sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră, observație anemie secundară.

În intervalul orar 23.30 – 00.45, pacientei i s-au efectuat investigații clinice și paraclinice și i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00.53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziția medicului de gardă.
În intervalul orar 00.45 – 07.35, nu au fost consemnate în foaie investigații, intervenții terapeutice și manevre de îngrijire.

La ora 07.35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale și pacienta a fost transferată la ATI unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8.20 declarându-se decesul.

FOTO Cabinetul doctoriţei Mariana Pitrop, vandalizat. “Nu am aer”, scris pe perete

One thought on “Ancheta în cazul morții Alexandrei, preluată de procurorii suceveni. Motivul pentru care s-a luat această decizie

  1. La noi este multa mila fata de cei care incalca legile. Apar tot felul de interventii la procurori si politisti. Astfel infractorii cunoscuti si cei necunoscuti sunt incurajati sa continue. De asta sunt in starea cazuta in care ne aflam in toata tara in toate domeniile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *