Ei sunt medicii de la maternitatea din Botoșani cărora li se cere demisia în cazul morții Alexandrei

Pentru doi medici de la maternitatea Botoșani se cere demisia. Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a anunțat că cei doi medici sunt Carmen Oprișanu și Mariana Pitrop.

„Eu nu am nici cea mai mică problemă (n.r. să spună cine sunt medicii). Am înțeles că medicul curant era doamna doctor Oprișan, iar medicul de gardă Maria Pitrop. În perioada următoare,în funcție de rezultatele auditului comandat vom pune în aplicare toate măsurile, indiferent cât de dure vor fi și dacă trebuie reorganizare vom face reorganizare”, a spus Federovici.

Șefa Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, cere demisia medicilor implicați în cazul Alexandrei.  Președintele CJ susține că  încă de vineri, împreună cu echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a luat măsurile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor tragicei morți a Alexandrei.

„Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a-mi exprima revolta! Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare! Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra! S-au demarat mai multe anchete în acest caz, iar cei vinovați vor plăti. Am solicitat și solicit cu fermitate găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților. Rapoartele comisiilor administrative și de disciplină din cadrul Spitalului Județean, precum și cel al Direcției de Sănătate Publică arată clar că în cazul Alexandrei au existat erori, motiv pentru care solicit demisia medicilor implicați în acest caz, medici care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!”, spune Federovici.

Alexandra, mămica gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani, lăsată să aștepte timp de 7 ore

Alexandra a fost internată în data de 17.08.2023, orele 23.30 pentru ”sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră, observație anemie secundară.

În intervalul orar 23.30 – 00.45, pacientei i s-au efectuat investigații clinice și paraclinice și i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00.53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziția medicului de gardă.
În intervalul orar 00.45 – 07.35, nu au fost consemnate în foaie investigații, intervenții terapeutice și manevre de îngrijire.

La ora 07.35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale și pacienta a fost transferată la ATI unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8.20 declarându-se decesul.

Managerul Spitalului Județean Botoșani, despre cazul Alexandrei: Nu voi căuta să dau sub preș cele întâmplate, nu voi avea niciun grad de toleranță asupra celor vinovați

Managerul Spitalului Județean Botoșani, Angel Călin, a vorbit, luni, despre cazul Alexandrei, mămica de 25 de ani, din Botoșani, care a murit în maternitatea Botoșani. El susține că au fost luate primele măsuri încă de vineri cu privire la medicii și asistenții care au fost serviciu în perioada respectivă.

Angel Călin vrea ca unitatea medicală să dea dovadă de transparență și fermitate în acest caz, iar dacă se impune, cei vinovați să fie trași la răspundere. Un raport cu privire la acest caz a fost trimis deja către Ministerul Sănătății.

„Nu dorim să se mai întâmple! Vrem să asigurăm toate mămicile și toți pacienții care vor beneficia de serviciile Spitalului Mavromati de faptul că această acțiune este doar pentru descoperirea adevărului și sancționarea celor vinovați. Nu voi căuta să dau sub preș cele întâmplate, nu voi face și nu voi avea niciun grad de toleranță asupra celor vinovați. Cu riscul de a deranja sau poate de a scoate din starea de comfort pe cei care până acum au avut-o vreau să menționez faptul că managementul Spitalului Mavromati este direcționat în special pentru bunul mers al actului medical și gradul de satisfacție maximă a pacienților. Încă o dată: regretăm situația creată, ne exprimăm regretul și compasiunea pentru familia îndurerată și asigurăm cetățenii județului Botoșani că asemenea lucruri încercăm să fie evitate”, a declarat Angel Călin.

 

Șefa CJ cere demisia medicilor implicați în cazul Alexandrei. „Cei implicați în tragicul caz al Alexandrei nu au avut nici măcar bunul simț să-și ceară scuze familiei”

 

2 thoughts on “Ei sunt medicii de la maternitatea din Botoșani cărora li se cere demisia în cazul morții Alexandrei

  1. Reorganizarea sa fie una serioasa, nu fliu, fliu, punem in alta parte poate un taxator de autobuz manager sau de pe la nu stiu ce unitate. Trebuie in fiecare unitate medicala un om care sa aiba competnte mdicale!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *