Șefa CJ cere demisia medicilor implicați în cazul Alexandrei. „Cei implicați în tragicul caz al Alexandrei nu au avut nici măcar bunul simț să-și ceară scuze familiei”

Șefa Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, cere demisia medicilor implicați în cazul Alexandrei.  Președintele CJ susține că  încă de vineri, împreună cu echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a luat măsurile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor tragicei morți a Alexandrei.

„Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a-mi exprima revolta! Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare! Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra! S-au demarat mai multe anchete în acest caz, iar cei vinovați vor plăti. Am solicitat și solicit cu fermitate găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților. Rapoartele comisiilor administrative și de disciplină din cadrul Spitalului Județean, precum și cel al Direcției de Sănătate Publică arată clar că în cazul Alexandrei au existat erori, motiv pentru care solicit demisia medicilor implicați în acest caz, medici care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!”, spune Federovici.

Conducerea Spitalului Județean a solicitat efectuarea unui audit extern pentru evaluarea cu celeritate a activității medicale din cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie.

„Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar.
Nu mai există loc de întors! Solicit cadrelor medicale medii care au cunoștință de situații de neacceptat ce se petrec în unitățile sanitare să iasă să le spună. Vor avea tot sprijinul nostru pentru a îndrepta situația!  Nu se mai poate continua așa! Botoșănenii nu merită un astfel de tratament din partea unor medici, a căror atitudine lasă mult de dorit! Cei implicați în tragicul caz al Alexandrei nu au avut nici măcar bunul simț să-și ceară scuze familiei, să vorbească cu aceasta și să le explice ce s-a întâmplat. O fac eu în numele lor.”,spune Federovici.

Cât de dureros! O fetiță de trei anișori din Botoșani, abandonată de mamă, a murit după o suferință cruntă. Tatăl a făcut totul să își salveze copila, dar în zadar

5 thoughts on “Șefa CJ cere demisia medicilor implicați în cazul Alexandrei. „Cei implicați în tragicul caz al Alexandrei nu au avut nici măcar bunul simț să-și ceară scuze familiei”

  1. Si pe langa demisii, trebuie schimbat tot sistemul medical din temelii, incepand de la Ministerul Sanatatii. Degeaba demisioneaza medicii, daca la Minister totul este o varza!!!!

  2. Dr Pitrop a nenorocit prea multe vieți, și nu s a luat nici o măsură pana acum….rămânem cu speranța că poate într o zi se va face dreptate.

  3. Demisia ele nu își vor da niciodată, nu au caracterul necesar sa își recunoască vina.. Dar unde sunt masurile luate împotriva lor? De ce doctorița Oprișanu astăzi era bine, mersi în maternitate, la fusta scurta de parca era la discoteca și râzând cu pacientele ei fără nici cea mai mica remușcare..

  4. Cele mai scârboase doctorițe și cele mai figurante la ele trebuie sa te duci cu BCR după tine dacă nu șanse mici sa se uite la tine ca dovada cazul Alexandrei dacă nu a fost fata sau nora unui nu știu care bancher sau milionar sau miliardar nu a avut ochi pt ea, pt acești criminali nu trebuie să fie doar demisionarea postului ci demisionarea totala de a practica aceasta meserie deoarece sunt niște criminale

  5. Cautati despre Oprisan si Pitrop pe internet si vedeti cate cazuri de malpraxis sunt. E clar ca coruptia e la nivel inalt acolo de nu a intervenit nimeni atata timp, Si din cauza leprelor de genul doctorii tineri pleaca din tara. Putin probabil sa faca ceva doamna Fedeorovici…vedem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *