Primele măsuri luate de conducerea Spitalului Județean Botoșani, după moartea tinerei de 25 de ani: Suspendarea activității personalului medical din tură

Reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani au luat primele măsuri, după moartea tinerei de 25 de ani, pe patul de spital al Maternității. Astfel, s-a decis suspendarea activității personalului medical din cadrul Secției Obstetrica-Ginecologie 1, care a fost in tura și dispunerea unui audit medical extern care sa evalueze cu celeritate activitatea si procedurile medicale aplicate in cadrul Sectiei Exterioare Obstetrica-Ginecologie, transmite printr-un comunicat unitatea spitalicească.

De asemenea, au fost puse la dispozitia organelor de ancheta toate  inscrisurile medicale existente la nivelul sectiei și au fost sesizate  Comisia de disciplina si  Consiliul etic al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani pentru elucidarea cazului. S-a înaintat un Raport catre Colegiul Medicilor Botosani si OAMGMAMR Filiala Botosani cu rezultatele preliminare ale anchetei in desfasurare pentru luarea de masuri pe linie profesionala.

Conducerea Spitalului a efectuat, pe 18 august, concomitent cu responsabilii DSP o ancheta privind  cauzele  decesului tinerei mame iar Raportul preliminar  a fost transmis Ministerului Sanatatii in jurul orei 23.00.

”Comunicam familiei si opiniei publice faptul ca suntem  transparenti si am luat masuri in urma anchetei interne desfasurate in cursul zilelor de vineri- sambata si duminica,. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani regreta pierderea tragica a tinerei mame exprimand inca o data condoleante familiei profund indurerate”, transmite, printr-un comunicat, Spitalul Judetean.

 

VIDEO Imaginile care îți zguduie sufletul! Alexandra, mămica moartă la spital, condusă pe ultimul drum. „Atunci când o mamă moare din cauza unei nașteri moare ca un martir”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *