Tânăra din Botoșani, angajată pe ochi frumoși, într-o funcție de conducere, a fost condamnată. Ce au decis magistrații

Ultimul acord de recunoaştere a vinovăţiei în cazul angajărilor ilegale de la Şcoala Populară de Arte Iași a fost acceptat în cele din urmă de judecători. Magistraţii Curţii de Apel au aprobat acordul care o viza pe botoșăneanca Andreea Popovici, angajată „pe ochi frumoşi” ca şefă a Serviciului Artistic din cadrul Şcolii. Aceasta a primit o pedeapsă de un an de închisoare, a cărei aplicare a fost însă amânată pe durata unui termen de încercare de 2 ani, scrie Ziarul de Iasi.

Andreea Popovici a fost acuzată de procurorii DNA de complicitate la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Angajată a Teatrului pentru Copii şi Tineret din Botoşani, ea a efectuat mai multe demersuri pentru a se angaja la Şcoala Populară de Arte din Iaşi. Instituţia era condusă de Vlad Babă, delegat în funcţie de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe. La propunerea lui Baba, în organigrama Şcolii a fost introdusă funcţia de şef serviciu artistic, pe care urma să fie transferată Popovici.

Transferul nu s-a mai putut realiza din cauza opoziţiei conducerii teatrului botoşănean, aşa că a fost necesară organizarea unui concurs. Condiţiile au fost stabilite astfel încât să se potrivească CV-ului Andreei Popovici. Mai mult, aceasta a primit dinainte subiectele ce urmau să fie date la concurs. Firesc, concursul a fost câştigat de Popovici, cu 95,17 puncte. Iniţial, magistraţii Tribunalului au respins acordul de recunoaştere a faptei propus de procurori, considerând că ar fi trebuit reţinută forma continuată a infracţiunii. În plus, Popovici nu doar participase la trucarea concursului, ci fusese chiar beneficiara directă a acestei acţiuni.

Temporar, procurorii DNA şi inculpata s-au aflat pe aceeaşi parte a baricadei. Şi Popovici, şi anchetatorii au contestat sentinţa, cerând aprobarea acordului de recunoaştere a vinovăţiei. Magistraţii Curţii de Apel au apreciat că argumentul invocat de instanţa inferioară, respectiv faptul că încadrarea juridică nu corespunde situaţiei de fapt, este „pur artificial” şi nu poate fi reţinut. Că trucarea concursului a presupus mai multe etape în care Popovici beneficiase de informaţii nepublice era irelevant. Nu era vorba de mai multe concursuri, ci de unul singur, care trebuia privit unitar. Ca urmare, nu era cazul să fie reţinută forma continuată a infracţiunii, care ar fi impus o pedeapsă mai severă. Judecătorii au invocat şi circumstanţele personale ale acuzatei. „În faza finală a cercetărilor, inculpata a recunoscut comiterea faptei, având o conduită sinceră şi de regret. Aceasta este integrată social, este tânără, are un nivel de educaţie onorabil, fiind de profesie actor. Potrivit fişei de cazier, aceasta nu este cunoscută cu antecedente penale”, au arătat magistraţii.

Până acum, dosarul neregulilor de la Şcoala de Arte a condus doar la condamnări cu suspendare sau amânare, în urma unor acorduri cu procurorii. Condamnările stabilite i-au mai vizat pe referentul Elena Nina Zugravu, contabila Mihaela Cucoradă şi un muncitor, Ilie Vintzi. Dosarul principal, în care preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, directorul Şcolii de Arte, Vlad Corneliu Babă şi un angajat al CJ, Radu Gabriel Apetrei sunt acuzaţi de fapte de corupţie, se află pe rolul Tribunalului, în stadiul de cameră preliminară.

2 thoughts on “Tânăra din Botoșani, angajată pe ochi frumoși, într-o funcție de conducere, a fost condamnată. Ce au decis magistrații

  1. botoxul politic încurajează erectia pe funcții de conducere in instituțiile de cultură..fetele pe măsură ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *