Fabrica de confecții din Botoșani implicată în scandalul muncitorilor din Sri Lanka a reacționat public față de situația creată

Fabrica de confecții GT Company din Botoșani, care a fost implicată în scandalul muncitorilor din Sri Lanka,  a reacționat public față de situația apărută la finalul săptămânii trecute. Atunci, fabrica a dat afară muncitorii aduși din Sri Lanka, la scurt timp după ce unul dintre ei a fost infectat cu COVID-19. Tot sâmbătă, muncitorii au fost preluați de autorități și transferați într-un centru de carantină.

Într-un punct de vedere transmis presei referitor la concedierea celor 43 de muncitori asiatici, firma administrată de Tortomasi Gioacchino susține că „a respectat toate reglementările în vigoare referitoare la legislația muncii, la drepturile și libertățile persoanelor și la norleme de securitate în muncă  și sănătate publică”.

Totodată, oficialii GT Company susțin că „în contextul economic nefast” asigură continuitate celor 400 de angajați, dar și „protecție socială și condiții normale de muncă”.

În același timp, fabrica de confecții din Botoșani arată că va colabora cu instituțiile statului „la orice eventuală anchetă oficială”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *