Unul dintre cei 42 de angajați dați afară de firma din Botoșani: Cerem să fim ajutați. Ne este frică!

Unul dintre cei 42 de angajați din Sri Lanka, care au fost dați afară de GT Company din Botoșani, s-a înregistrat în timp ce cere ajutor. El a precizat de la ce au pornit neînțelegerile dintre ei și reprezentanții companiei.

Sunt în Botoșani. Lucrez pentru GT Company. Am venit aici prin agenția Roshan din Sri Lanka. Unul dintre noi a avut rezultat pozitiv la COVID-19. Am cerut companiei 14 zile de carantină, pentru că ținem la viața noastră. Ea ne-a refuzat. Vă rugăm să dați share la acest video ca să ajungă la președintele din Sri Lanka. Cerem să fim ajutați. Ne este frică”, spune bărbatul, care înregistrat mai multe videoclipuri pe care le-a postat pe Youtube și pe grupul comunității srilankeze din România.
VIDEO

Vă reamintim că un număr de 42 de persoane din Sri Lanka, care lucrau la GT Company, au fost date afară de la serviciu, iar din autocarul cu care voiau să ajungă spre casă au ajuns în carantină.

Muncitorilor li s-a desfăcut contractul de muncă, în urma unor neînțelegeri cu conducerea firmei din Botoșani, iar șefii le-au pus la dispoziție un autocar cu care să meargă unde vor.

Pe 25 aprilie, însă, unul dintre muncitori a fost confirmat cu coronavirus și a fost internat. Alți șapte, care au intrat în contact cu el, au fost izolați într-un spațiu al fabricii.

VIDEO

Cum toți au rămas fără loc de muncă și au vrut să plece acasă, în autocar au urcat și cei șapte suspecți de COVID care au fost izolați. Câțiva dintre sri lank-ezi au fost la o farmacie din Botoșani și s-au plâns de situația lor așa că farmacista a sunat la 112 și a anunțat totul.

Autoritățile au condus toate cele 42 de persoane la un centru de carantină din municipiul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *