Anchetă epidemiologică în cazul a 43 de cetățeni din Sri Lanka, concediați de la o firmă din Botoșani

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a desfășurat o anchetă epidemiologică, după ce 43 de cetățeni din Sri Lanka au intrat în contact cu o persoană pozitivă COVID.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani anună că DSP a fost informată sâmbătă, 2 mai, la ora 22.00, despre întoarcerea în județ a unui autocar cu muncitori din Sri Lanka care lucrau la societatea GT Company din Botoșani. Anterior plecării din municipiu, muncitorii erau cazați într-un spațiu pus la dispoziție de compania respectivă.

După ce aceștia au declarat că au intrat în contact cu un caz confirmat pozitiv covid-19, pentru siguranța lor, toți cei 43 de muncitori au fost cazați în spațiile de carantină din județul Botoșani.
         În urma desfășurării anchetei epidemiologice, pe baza metodologiei, DSP Botoșani a decis testarea celor 43 de persoane din Sri Lanka.

Firma din Botoșani, care a concediat 45 de cetățeni din Sri Lanka, verificată de inspectorii de muncă. Șeful ITM: Am considerat că este un pericol social ridicat

One thought on “Anchetă epidemiologică în cazul a 43 de cetățeni din Sri Lanka, concediați de la o firmă din Botoșani

  1. Va rugam sa dati publicității baza legală în care au fost tratați cei 43 cetățeni di Sri Lanka si cati membri de familie ai cadrelor medicale.politisti..etc au fost testati? Parca spuneti pe toate posturile ca nu se precizează în ordin si daca sunt asimtomatici nu se testează..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *