VIDEO Caz scandalos la Botoșani! Zeci de persoane concediate, puse într-un autocar cu suspecți de covid și lăsate în voia sorții

Un număr de 42 de persoane din Sri Lanka, care lucrau la GT Company, au fost date afară de la serviciu, iar din autocarul cu care voiau să ajungă spre casă au ajuns în carantină.

Muncitorilor li s-a desfăcut contractul de muncă, în urma unor neînțelegeri cu conducerea firmei din Botoșani, iar șefii le-au pus la dispoziție un autocar cu care să meargă unde vor.

Pe 25 aprilie, însă, unul dintre muncitori a fost confirmat cu coronavirus și a fost internat. Alți șapte, care au intrat în contact cu el, au fost izolați într-un spațiu al fabricii.

VIDEO

Cum toți au rămas fără loc de muncă și au vrut să plece acasă, în autocar au urcat și cei șapte suspecți de COVID care au fost izolați. Câțiva dintre sri lank-ezi au fost la o farmacie din Botoșani și s-au plâns de situația lor așa că farmacista a sunat la 112 și a anunțat totul.

Autoritățile au condus toate cele 42 de persoane la un centru de carantină din municipiul Botoșani.

 

4 thoughts on “VIDEO Caz scandalos la Botoșani! Zeci de persoane concediate, puse într-un autocar cu suspecți de covid și lăsate în voia sorții

  1. Dupa cum se stie, sper sa se si mediatizeze ca tot o afacere este. Patroana firmei GT Company Danuta Valentina a carei angajati au fost bagati in carantina, a decis ca spatiul de carantinare sa fie cabana Stejaru de la iesire din oras, unde ca prin minune patron este fratele acesteia Danuta Viorel. Tot o afacere de familie este, doar ca se invart niste bani de la stat. Situatia nu sta mai bine nici in interiorul fabricii unde lumea merge in continuare la serviciu, lucreaza sambete neplatite, li se taie 5 bonuri de masa daca lipsesc o zi de la munca dar sunt pusi sa semneze pentru cate bonuri ar fi normal sa primeasca. In cazul in care ai concediu medical, in momentul in care te intorci la serviciu ti se retrag tot prin echivalent la bonuri suma platita de fabrica pentru concediu medical. Acestea sunt lucruri stiute de toti angajatii, dar avand in vedere ca nu sunt locuri de munca si patroana are relatii sus puse, totul pare o normalitare.

  2. Acum este si mai tragic ca conducerea acestei firme dupa primul caz de covit a lasat salariatii acasa doar o săptămână dupa care ia chemat la munca riscandu le sănătatea lor si a familiilor lor chiar dacă numarul cazurilor a trecut de 10 doar la romani….ce face dsp-ul asta care ar trebui sa opreasca raspandirea virusului??? Cat po fi de corupti de au dat voie si celor din carantină sa se întoarcă la serviciu dupa o săptămână? Domnul ministru a vazut lumea de pe strada la botosani dar situatia asta care e un focar i s a adus la cunoștință??? Care sunt interesele???domni de la dsp au facut ancheta prin telefon…așa e normal?nu stiu…

  3. …..sau,daca întârzi cateva minute la servici,ti se taie bonul de masa pe ziua respectiva,te urmărește toata ziua pe camere,te jigneste,nu-ti plateste zilele de concediu de odihna,si ITM ul sunt mână in mana cu angajatorul. De asta au angajat străini,pentru ca nimeni din botoșani nu vrea sa mearga sa lucreze acolo,toți fug de gt. Daca vrei sa știi ce e sclavia moderna,mergi acolo!

  4. Patronul si cei ce au urcat acei oameni in autocar ,ar trebui ei urcati in autocar,in Siri Lanca exact cu atatia bani,cat avea un muncitorii asupra lui ,fara carduri ,telefoane si alte surse .
    Si ca sa aiba si un sprijin bun,inainte mediatizat cazul in Siri LANCA ,3zile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *