Gelu Graur, despre Adi Hobjilă, USR-istul amendat pentru xenofobie: Cum își permite această conducere din USR Botoșani să permită să fie reprezentantul relației cu presa

Gelu Graur la USR BotosaniGelu Graur a lansat un atac la adresa vicepreședintelui USR Botoșani, Adrian Hobjilă, cel care a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma unor declarații făcute la adresa persoanelor de etnie romă. El a fost amendat pentru xenofobie, iar potrivit lui Gelu Graur, acesta nu ar mai trebui să se ocupe de relația cu presa.

Cum își permite această conducere din USR Botoșani, din care face parte și domnul Hobjilă de exemplu, să permită unui om care este amendat de CNCD să fie în continuare reprezentantul relației cu presa  în USR Botoșani, este caz unic în istoria USR România”, susține Graur.

Adrian Hobjilă a fost amendat cu 10.000 de lei de  CNCD pentru afirmații discriminatoare la adresa romilor.

El a spus că „oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi. Avem soluții. Prima dată trebuie curățenie și abia apoi poți face ceva acolo”.

CNCD a decis cu unanimitate de voturi că afirmația reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate, iar Hobjilă s-a apărat spunând că  l-a „luat un pic gura pe dinainte”.

One thought on “Gelu Graur, despre Adi Hobjilă, USR-istul amendat pentru xenofobie: Cum își permite această conducere din USR Botoșani să permită să fie reprezentantul relației cu presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *