Amendă usturătoare pentru un politician din Botoșani din cauza unei declarații. „Te ia un pic gura pe dinainte și te trezești cu amendă”

Un politician din Botoșani s-a ales cu o amendă usturătoare din partea Consiliului pentru Combaterea Discriminării după o declarație făcută la adresa romilor. Este vorba despre vicepreședintele USR Botoșani Adrian Hobjilă, care a fost amendat cu 10.000 de lei de  CNCD pentru afirmații discriminatoare la adresa romilor.

El a spus că „oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi. Avem soluții. Prima dată trebuie curățenie și abia apoi poți face ceva acolo”.

CNCD a decis cu unanimitate de voturi că afirmația reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Gândeşti să faci ceva fain legat de bijuteriile arhitecturale din Centrul Istoric al Botoşaniului, te ia un pic gura pe dinainte si te trezeşti cu amenda de 10.000 lei de la CNCD…  Pentru toată lumea, mai explic odata pe scurt conjunctura în care a fost afirmaţia pe baza căreia CNCD m-a amendat. Repet, NU A FOST NICI GÂND DE DISCRIMINARE, locuitorii clădirilor respective puteau fi de orice altă etnie, amenda a venit doar ca le-am pronunţat etnia… “Oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi. Avem soluții.” Atât timp cât proprietari ai unor aprtamente din clădiri istorice din centrul oraşului sunt persoane fizice Administraţia Locala NU POATE FACE UN PROIECT DE REABILITARE PE BANI EUROPENI a clădirilor respective. Ideea era clară, Primăria trebuie să redevină proprietar al apartamentelor respective, prin achizitie directă sau schimburi de locuinţe, de asta a fost şi expresia „oricât ne-ar costa Centrul Istoric merită”. După calculele noastre nici suma de achiziţie directă nu este de speriat. Dar nah, aşa e când nişte „apărători ai drepturilor omului” pe la ONG-uri din capitală habar nu au de ce se Întâmplă în Centrul Istoric al Botoşaniului dar abia aşteaptă să-şi facă imagine pe scandaluri şi sesizări la CNCD, pe expresii scoase din context, fără a se mai interesa despre ce este vorba în realitate...”, a fost reacția lui Hobjilă după ce a fost amendat.

Conducerea USR Botoșani vrea să scoată romii din Centrul Vechi la orașului

One thought on “Amendă usturătoare pentru un politician din Botoșani din cauza unei declarații. „Te ia un pic gura pe dinainte și te trezești cu amendă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *