Anunț de informare! GAL ”Valea Bașeului de Sus” s-a axat pe acțiuni de stimulare a dezvoltării rurale

antet Gal Baseul de Sus Activitatea desfășurată de Asociația GAL ”Valea Bașeului de Sus” din luna februarie a anului 2013 până în prezent s-a axat pe acțiuni de stimulare a dezvoltării rurale în acord cu cadrul PNDR 2007-2013, Axa IV LEADER. Rolul semnificativ pe care Grupul de Acțiune Locală îl deține în teritoriul pe care îl reprezintă, orașul Săveni și 10 comune din județul Botoșani, se identifică în acțiunile de animare comunitară și de sprijin a comunităților locale în procesul de accesare a fondurilor europene.

GAL ”Valea Bașeului de Sus” a promovat programul LEADER, instrumentul financiar dedicat dezvoltării rurale privind implementarea Strategiilor de Dezvoltare Rurală de către grupurile de acțiune locală. În acest sens, GAL ”Valea Bașeului de Sus” a realizat acțiuni de informare și de instruire a cetățenilor prin organizare de întâlniri publice, evenimente de informare și promovare, afișare de anunțuri și distribuire de pliante și broșuri privind programul de activități pentru consolidarea și deschiderea comunităților față de politicile și programele cu finanțare nerambursabilă europene.

Lansarea a 6 sesiuni de depunere proiecte și realizarea proceselor de evaluare și selecție a proiectelor reprezintă activitatea concretă, convergentă cadrului tehnic și legislativ, a GAL-ului în gestionarea fondurilor disponibile prin strategia de dezvoltare locală în valoare publică totală de 2.550.000 euro. Cele 59 de proiecte declarate conforme și eligibile pentru finanțare de către AFIR, au contractat 97,29% din totalul strategiei.

Sprijinirea micilor fermieri, înființarea de noi exploatații agricole și modernizarea unor exploatații existente în teritoriu, creșterea valorii adăugate a produselor locale, înființarea de micro-întreprinderi, încurajarea activităților turistice, dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală reprezintă aspectele reale ale activității GAL, dar în principal, aspectele dezvoltării capacității organizaționale, economice și sociale ale comunităților din teritoriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *