VIDEO El este botoşăneanul a cărui fermă a fost distrusă de un incendiu înainte de Paşte

Un incendiu violent a afectat, vineri, cu două zile înainte de Paşte, o fermă din satul Plopenii Mici din comuna Ungureni. Peste 1.500 de baloţi de paie şi un utilaj agricol au ars într-un interval de timp foarte scurt, generând prejudicii însemnate.

Bunurile aparţin lui Marcel Matei, un localnic care, alături de familia sa, a muncit ani întregi pentru a-şi dezvolta o mică fermă. Totul pare să fi pornit de la o scânteie care a sărit pe furaje de la un flex pe care proprietarul îl folosea în momentul respectiv.

Familia Matei pare să fie urmărită de ghinion, după ce în iarna trecută casa fiului său, situată în Borzeşti, a fost afectată, de asemenea, de un incendiu.

Ştirea iniţială

Un incendiu violent s-a produs,  vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici. Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ajuns pe furaje. În scurt timp, flăcările au cuprins întregul depozit. Soția proprietarului a sunat după ajutor la pompieri, îngrijorată că incendiul s-ar putea extinde la casa, aflată la mai puțin de zece metri de depozitul de furaje.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ungureni, cu două buldoexcavatoare. Aceștia au constat că ardeau aproximativ 1500 de baloți de furaje, zece pomi fructiferi și un utilaj agricol.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de patru ore. Au ars aproximativ 70 de tone de furaje, zece pomi fructiferi și un utilaj agricol. Au fost protejate de foc mai multe construcții din gospodărie.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *