Protest la Hudum din cauza lucrărilor la drumul naţional Botoşani-Suceava

dumitru vitel curtesti la hudumMai mulţi cetăţeni din localitatea Hudum au protestat, vineri, faţă de lucrările efectuate de firma UMB Spedition Bacău la drumul naţional Botoşani Suceava.

Locuitorii din zonă se plâng că şanţurile drumului au fost proiectate defectuos, iar în caz de precipitaţii mai abundente le sunt inundate casele ce se află sub nivelul carosabilului. Oamenii spun că drumarii trebuiau să facă şanţurile mai mari pentru a face faţă apei ce se adună de pe versanţii din zonă, însă muncitorii de la drum le-au răspuns că aşa prevede proiectul.

like facebook” Eu le-am spus muncitorilor că nu lucrează bine, însă săracii nu aveau nici o vină pentru că aşa au primit ordinele. Le-am spus că anuleze un podeţ pe care l-au făcut şi nu m-au ascultat, iar acum fac ce de fapt le-am spus eu de la început. Nu au băgat nişte bani aiurea? în loc să fi făcut încă o bucată de şanţ betonat”, a spus un localnic.

La faţa loculului a ajuns şi primarul comunei Curteşti, Dumitru Viţel şi Viorel Zacreţchi, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale.

„L-am chemat la faţa locului pe domnul Zacreţchi, în calitate de administrator al drumului. Dacă nu se vor face lucrări de calitate dumnealui va răspunde şi va administra prost. Dacă nu se va face un canal suplimentar de corectare, pe viitor va trece apa peste drum strică locuinţele şi investiţia făcută. Suntem alături de cetăţeni şi de drumari, dar trebuie să găsim o soluţie de comun acord. Nu ştiu viorel zacretchi drumuri nationalede ce nu a fost prevăzut iniţial un asemenea şanţ. Acum trebuie un referat al dirigintelui de şantier pentru lucrări suplimentare”, a declarat Dumitru Viţel.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale a menţionat că vor fi făcute lucrări suplimentare, însă acest lucru va creşte valoarea investiţiei cu 50.000-60.000 de lei.

” Proiectul când a făcut proiectul s-a gândit la un debit calculând media ultimilor 30 de ani. Acum sunt fenomene mai speciale şi când plouă cantitatea de precipitaţii este de 40-50 de litri pe metrul pătrat. Toată problema este şanţul, care se va face în maxim două săptămâni. Mă voi ocupa special de această treabă”, a spus Viorel Zacreţchi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *