Vezi ce au depistat poliţiştii rutieri în urma acţiunii „Blocada”!

razie politisti rutieri botosaniRaziile făcute miercuri şi joi de poliţiştii rutieri botoşăneni ajutaţi de colegii din Neamţ, operaţiune denumită Blocada, au dus la depistarea a zeci de infracţiuni, zeci de şoferi s-au ales cu permisele de conducere suspendate, iar alţi zeci de botoşăneni au primit amenzi de sute de mii de lei.

Agenţii rutieri au reţinut 24 de permise şi 25 de certificate de înmatriculare, iar totalul contravenţilor aplicate de toţi poliţiştilor, 821 la număr, au ajuns la o valoare de 390.000 de lei.

Cele mai multe sancţiuni, respectiv 539, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, 3 dintre acestea fiind pentru consum de alcool şi 227 pentru viteză excesivă.

De asemenea, 43 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 208 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite iar alte 31 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoatului Judeţean de Poliţie în urma acţiunilor efectuate, la care au participat 350 de poliţişti, au fost depistate 22 de infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară, 7 la regimul circulaţiei rutiere şi cinci alte fapte.

Polițiștii au efectuat şi 254 de controale la unităţi comerciale şi au confiscat bunuri în valoare de 16.100 de lei, iar cu ajutorul filtrelor din trafic au fost depistate 4 persoane date în urmărire.

„Din data de 16 iulie, Poliţia Română a intensificat activitățile de prevenire și combatere a activităților ilicite, pe raza județelor limitrofe frontierei cu statele non-UE. Activitățile, desfășurate ca urmare a dispoziției șefului Poliției Române, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, respectarea regulilor de circulație, dar și combaterea infracțiunilor de contrabandă. Polițiștii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, criminalitate organizată, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase acționează, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale şi impunerea legii. Structurile de poliție din cadrul I.P.J. Botoşani sunt îndrumate și sprijinite de ofițeri specialiști din cadrul direcțiilor centrale din Inspectoratul General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *