Profesor din Botoșani, ales membru al Academiei Române

Botoșăneanul Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Științe ale Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a devenit membru al Academiei Române. Acesta face parte de miercuri, 20 martie, din cel mai respectat grup de știință și cultură din România.

Propus de Secţia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Adunarea Generală a Academiei Române desfăşurată miercuri, a hotărât, prin vot secret, admiterea profesorului Jităreanu ȋn cadrul celui mai ȋnalt for de ştiinţă şi cultură al ţării.

„Este o onoare deosebită, cea mai mare de până acum, mă bucură foarte mult această reuşită. Cred că este şi o recunoaştere a şcolii de agricultură ieşene, nu am lucrat niciodată singur, împreună am realizat foarte multe lucruri. Am fost propus de Secţia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, le mulţumesc tuturor colegilor”, a precizat Jităreanu.

Absolvent al Liceului de cultură generala nr. 2, secția reală, din Dorohoi, a studiat la Facultatea de Agronomie a Institutului Agronomic Iași, iar apoi a devenit doctor în agronomie, specializarea Agrotehnică, la Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad” Iași.

Printre funcțiile deținute de-a lungul anilor se numără: rector al USAMV Iaşi: 2004 – 2008, 2009 – 2012, decan al Facultăţii de Agricultură: 2000 – 2004, preşedinte al Comisiei Naţionale de Doctorat (CNATDU), domeniul Agricultură – din 2006, preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice – din 2006. Are 260 de lucrări științifice, 26 de cărți și manuale universitare scrise și 51 de granturi și contracte de cercetare.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Doliu! A murit un fost senator din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *