Cea mai ieftină benzină din România, într-un oraș din județul Botoșani

În ultima vreme, majorările de preț la carburanți au devenit o tendință obișnuită în România. Totuși, există locuri unde șoferii pot găsi benzină sau motorină la prețuri mai accesibile. Fluctuațiile prețului benzinei și motorinei se datorează modificărilor cotațiilor internaționale Platts pentru aceste produse.

Conform unui studiu realizat de Consiliul Concurenței, prețurile la pompele de carburant au o evoluție similară cu cotațiile internaționale Platts, cu o diferență de câteva zile.

Cotația Platts este un indicator de referință pentru piața internațională a combustibililor, reflectând cererea, oferta și tranzacțiile între traderi.

Aceste cotații, deși nu sunt publice, urmează, în general, trendul prețului barilului de petrol pe termen lung. Adjustările prețurilor la pompele de carburant se realizează într-un interval de aproximativ o săptămână, urmând creșterile sau scăderile cotațiilor Platts.

Unde se găsește cea mai ieftină benzină din România

Miercuri, 14 februarie 2024, șoferii din România sunt întâmpinați de o veste proastă: prețurile la carburanți au crescut, obligându-i pe aceștia să aloce mai mulți bani pentru a-și alimenta vehiculele.

Cea mai convenabilă benzină standard din București are un preț de 6,84 lei și poate fi găsită la o stație Petrom de pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5.

Cu toate acestea, prețul cel mai mic din întreaga țară se găsește la o benzinărie Socar situată pe strada 1 Decembrie din localitatea Darabani, județul Botoșani, unde un litru de benzină standard costă 6,78 lei, potrivit Antena 3 CNN care citeaza Buget.ro 

În restul stațiilor din România, benzină standard poate fi achiziționată la prețuri cuprinse între 6,85 lei și 6,99 lei, în timp ce prețurile benzinei premium variază între 7,35 lei și 7,64 lei.

De asemenea, la aceeași benzinărie Socar din Darabani se poate găsi și cea mai ieftină motorină standard din țară, la un preț de 7,27 lei pe litru.

În București, cea mai accesibilă motorină standard costă miercuri 7,32 lei și se găsește la o stație Socar de pe Strada Vasile Lascăr nr. 141 A. În celelalte stații, motorina standard se vinde la prețuri între 7,34 lei și 7,45 lei.

Sumele uriașe pe care le datorează statului trei pensionari din Botoșani! Au popriri pe pensii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *