FOTO Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită și la Dorohoi. Momente pline de emoție în memoria marelui poet Mihai Eminescu

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită, luni, 15 ianuarie, și la Dorohoi. Încă de dimineață a fost săvârșită Sfânta Liturghie la Bisericuța de lemn din curtea Protopopiatul Dorohoi, sub protia preotului misionar Mihai Ștefan Bogdan. După Sfânta Liturghie a fost oficiat parastasul pentru Luceafărului poeziei românești, cât și pentru preoții trecuți în veșnicie care au făcut parte din Protopopiatul Dorohoi.

După momentele desfășurate în casa Domnului, au urmat clipe de însemnătate culturală, în sala de conferințe a Protopopiatului. Aici s-a desfășurat ședința lunară cu preoții, iar apoi, la final, cei prezenți s-au delectat cu un recital de poezie și un moment cultural artistic susținut de elevi ai Seminarului dorohoian.

Omagierea poetului nostru național s-a finalizat la orele prânzului cu depunerea de flori la bustul aflat în parcul din apropierea Primăriei. Copii și preoți însoțiți de viceprimarul municipiului au aprins și câte o lumânare în amintirea marelui nostru poet născut pe aceste meleaguri botoșănene binecuvântate de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *