Un primar din Botoșani, obligat să accepte lucrările făcute de o firmă de construcții

primarie sigla generic, stiri, botosaniUn primar din județul Botoșani a fost obligat de judecători să accepte lucrările făcute de o firmă de construcții. Este vorba de primarul comunei Copălău, Ciprian Ivanov, care a refuzat să recepționeze lucrările de construcție a trotuarelor de pe marginea drumului național DN 28 B, atât pe raza localității Copălău, cât și a localității Cotu.

Primarul din Copălău a ajuns la divergențe cu firma Symmetrica SRL, cu sediul la Verești- Suceava, și nu a mai semnat procesul-verbat de recepție care se întocmește la finalizarea investiției.

Societatea din Suceava, reprezentată de Florentina Mihaela Stanciu, a dat în judecată Primăria Copălău, obținând, miercuri, câștig de cauză la Tribunalul Botoșani.

Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă instituţia pârâtă – UAT comuna Copălău, prin primar la convocarea părţilor în vederea efectuării recepţiei finale a lucrărilor executate de reclamanta S.C. Symetrica SRL în baza Contractului de execuţie lucrări nr. 6421/14.12.2017, în termen de 10 zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 20 lei, reprezentând taxă de timbru. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din data de 03.01.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instan?ei.
Document: Hotarâre  2/2024  03.01.202

Ce lucrări au fost făcute

Pe 14 decembrie 2017, Primăria Copălău a semnat cu Symmetrica un contract în valoare de 1,08 milioane de lei pentru montarea de pavele de-a lungul drumului național DN 28B, pe raza localităților Cotu și Copălău.

Decizia a fost luată pe motiv că „de-a lungul drumului national DN 28B nu exista trotuare, pietonii fiind nevoiti sa circule pe partea carosabila”

Trotuarele ce fac obiectul prezentei documentatii reprezinta principalele cai ce asigura accesul locuitorilor din satele Cotu si Copalau la institutiile administrative, economice, educationale si la locuintele adiacente”, a susținut, la momentul respectiv, Primăria Copălău.

Symmetrica SRL Verești a fost singura firmă participantă la licitația organizată de administrația din Copălău.

O mare firmă de construcții din Botoșani a cerut insolvența. Avea peste 50 de angajați. A restaurat un important monument istoric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *