Botoșăneanul reales rector al unei importante universități din Iași

Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu este noul rector al Universității de Științele Vieții (USV) Iași. Universitarul a fost reales, miercuri, de 88% dintre participanți. Botoșăneanul este născut la data de 8 decembrie 1956, la Havârna și este la al doilea mandat de rector.

Absolvent al Liceului de cultură generala nr. 2, secția reală, din Dorohoi, a studiat la Facultatea de Agronomie a Institutului Agronomic Iași, iar apoi a devenit doctor în agronomie, specializarea Agrotehnică, la Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad” Iași.

„Îmi continui treaba și vreau să duc mai departe proiectele inițiate. Pentru mine, inclusiv astăzi, este o zi ca oricare alta și munca mea merge mai departe. Legat de noul mandat, toate obiectivele, strategiile și elementele ce urmează a fi implementare le-am prezentat în planul managerial”, a transmis, potrivit bzi.ro, prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu.

Printre funcțiile deținute de-a lungul anilor se numără: rector al USAMV Iaşi: 2004 – 2008, 2009 – 2012, decan al Facultăţii de Agricultură: 2000 – 2004, preşedinte al Comisiei Naţionale de Doctorat (CNATDU), domeniul Agricultură – din 2006, preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice – din 2006. Are 260 de lucrări științifice, 26 de cărți și manuale universitare scrise și 51 de granturi și contracte de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *