O importantă firmă din Botoşani dă în judecată Ministerul de Finanţe şi Agenţia Naţională pentru Sport

bani- contabilitate- calculatorO importantă firmă din Botoşani dă în judecată Ministerul de Finanţe, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani şi Agenţia Naţională pentru Sport. Este vorba de societatea comercială Prodalcom SA, controlată de omul de afaceri Cornel Şfaiţer, care cere instituţiilor statului român returnarea taxei pe viciu plătită pe durata mai multor ani în contul fostului Minister al Tineretului şi Sportului şi actuala Agenţie Naţională pentru Sport.

În calitate de producător de băutiri alcoolice, Prodalcom SA a plătit, în perioada 2013- 2019, o sumă de 1,08 milioane de lei către autoritatea naţională pentru sport, în baza Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.

Producătorul de băuturi alcoolice din Botoşani invocă desfiiunţarea taxei pe viciu prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 114 din decembrie 2018, care prevede că acele sume nu mai constituie venit la bugetul Agenţiei Naţionale pentru Sport, ci se duc direct în bugetul statului.

Mai mult decât atât, oficialii Prodalcom susţin că taxa pe viciu a fost contrară prevederilor dreptului Uniunii Europene .

Iniţial, firma lui Cornel Şfaiţer a făcut adrese către Agenţia Naţională pentru Sport, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani şi Ministerul de Finanţe, dar pentru că răspunsurile au fost nefavorabile, a decis să se adreseze instanţei de judecată.

Acţiunea a fost depusă, recent, la Tribunalul Botoşani de către administratorul Prodalcom SA, Iulian Cantemir Grebeniţă, Pe lângă restituirea sumei de 1,08 milioane de lei, firma din Botoşani cere şi plata dobânzilor aferente banilor plătiţi.

„Confirm că avem o astfel de acţiune, dar, deocamdată, nu pot oferi detalii spre ea”, a declarat, pentru BotosaniNews, Cornel Şfaiţer.

Doi dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Botoșani au făcut o ofertă comună pentru o licitație de 117 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *