Un cunoscut om de afaceri din Botoşani îşi deschide cafenea în Centrul Vechi. A obţinut spaţiu de la Primărie

cafea, stiri, botosani, emag, advertorialUn cunoscut om de afaceri din Botoșani va deschide o cafenea-pub în Centrul Vechi al municipiului. Este vorba de patronul Ernesto Lounge SRL, Paul Tomescu, cel care a deținut și restaurantul La stada de pe Pietonalul Unirii.

Paul Tomescu a câștigat o licitație organizată de Primăria municipiului Botoșani pentru un spațiu comercial amplasat  în fața Bisericii Uspenia.

Spațiul a aparținut Asociației Revoluționarilor, însă aceasta s-a mutat în clădirea din sticlă din aceeași zonă.

Primarul Cosmin Andrei a declarat, miercuri, că scopul său este ca zona istorică a municipiului să devină mai atractivă.

Asociația Revoluționarilor s-a mutat în clădirea de sticlă din Centrul Vechi, tocmai pentru a avea posibilitatea la parter să oferim posibilitatea să oferim servicii botoșănenilor, să fie Centrul Vechi mai atractiv”, a afirmat Andrei.

Un alt spațiu comercial va fi scos la licitație de municipalitate lângă Casa Ankele, însă acesta va trebui reabilitat de investitorul care îl va prelua.

Dureros! Un preot din Botoșani a rămas fără casă. Locuința, la care a muncit peste 15 ani, a ars

Centrul Vechi din Botoşani, împânzit de camere video

Nu mai puțin de 17 noi camere de supraveghere cu rezoluție superioară vor fi montate în Centrul Vechi al municipiului Botoșani, a anunțat primarul Cosmin Andrei. Acesta a declarat că toată zona zonei istorice  a municipiului va fi monitorizată video, pentru a crește nivelul siguranței publice.

Camerele de supraveghere vor integrate în sistemul public al municipiului Botoșani, iar imaginile vor fi monitorizate în permanentă din dispeceratul Poliției Locale.

„Am declarat că Centrul Vechi este o prioritate pentru mine și mă ține de această declarație pe care a, făcut-o și o voi duce la îndeplinire”, a spus primarul de Botoșani.

În acest moment, Primăria se află în faza de desemnare a firmei care va monta sistemele de supraveghere noi din Centrul Vechi.

FOTO O femeie din Botoșani merge de 41 de ani să se închine la racla cu moaștele Sfântei Parascheva de la Iași

Un spaţiu din Centrul Vechi, scos la licitaţie

Un spaţiu din Centrul Vechi al municipiului Botoşani a fost scos la licitaţie, iar Primăria pune condiţii celui care îl va închiria. Municipalitatea vrea ca în spaţiul respectiv să fie deschis un resdtaurant sau o cafenea.

Spaţiul comercial este situat în Piața 1 Decembrie nr. 3, la parter şi are o suprafață de 53,00 mp. Preţul de pornire la licitaţie este de 1 euro/mp/lună( fără TVA). Durata închirierii este de 5 ani, cu posibilitate de prelungire.

Licitaţia va avea loc pe data de 30 august 2023. La licitație nu pot participa la licitație persoanele juridice aflate în faliment, lichidare, insolvență sau care au datorii la bugetul local.

Primăria Botoşani precizează că, în cazul în care nu se respectă destinaţia sau nu se realizează activitatea comercială,
contractul de închiriere se consideră desfiinţat de drept, fără a mai fi necesară punerea în întârziere
şi vreo altă formalitate prealabilă şi fără intervenţia instanţei de judecată. cu evacuarea voluntară a
chiriaşului.

Viitorii chiriaşi dobândesc un drept de utilizare a locurilor publice de la fatada spatiilor comerciale (lungimea frontului stradal), destinate amenajării de terase estivale, cu plata unei permisiuni de utilizare de 0,1 lei/m.p./zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *