VIDEO Proiectele pentru achiziționarea clădirilor din Centrul Istoric, blocate în Consiliu Local. Apel public făcut de primarul Cosmin Andrei către consilierii locali liberali

Proiectele pentru achiziționarea clădirilor din Centrul Istoric al municipiului Botoșani sunt blocate în Consiliul Local, iar primarul municipiului reședință de județ, Cosmin Andrei, a făcut un apel public miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, către consilierii liberali să susțină aceste inițiative de preluare a monumentelor istorice în patrimoniul municipiului Botoșani, pentru ca acestea să poată fi supuse unor proiecte de dezvoltare.

„Clădirile monument istoric, atunci când se tranzacționează, există o obligație la notar: exercitarea dreptului de preemțiune. Și aici, municipiul Botoșani are posibilitatea să achiziționeze, să își exprime posibilitatea de a achiziționa un monument istoric. De-a lungul timpului, ne-am confruntat cu un vot negativ. Am avut nevoie de 16 voturi, fiind hotărâre de patrimoniu, iar colegii de la PNL s-au opus cu precădere acestor achiziții, cu mici excepții. Excepția parcării de pe strada Octav Onicescu, pe care au aprobat-o, am amenajat-o și am deschis-o botoșănenilor. Dar în ceea ce privește clădirile monument istoric nu am avut sprijinul lor și fac un apel să susțină acest demers, dacă tot clamează că avem un Centru Istoric pe care vrem să-l revitalizăm și să-l redăm botoșănenilor”, a declarat Cosmin Andrei.

El a făcut referire la un proiect privind achiziționarea unui apartament situat în apropierea Casei Ankele, care a fost respins de consilierii locali liberali.

„Au fost de-a lungul timpului proiecte respinse. Unul dintre ele se referă la achiziția unui apartament, era singurul apartament pe care nu îl deținea Primăria, lângă Casa Ankele, care a ajuns în posesia unei persoane fizice, fiind deschis și un proces în instanță în acest sens. Voiam să achiziționăm acest apartament pentru a reîntregi proprietatea clădirilor și a putea face investiții și pentru a nu mai avea locuințe sociale în Centrul Vechi. Nu știm cine va ajunge acolo și avem problemele pe care le avem. Pe locul unde s-a născut Mihai Eminescu există un amplasament, care a avut o destinație improprie. Acest amplasament a ajuns în Consiliul Local pentru exercitarea dreptului de preemțiune și s-a refuzat acest drept. De ce fac acest lucru? Nu pot să vă spun”, a subliniat Cosmin Andrei.

Florin Țurcanu mărturisește prin ce a trecut în pușcărie: „Am stat în cameră cu criminali, violatori. Să te mănânce și ploșnițele, să suporți gazele la 20 de băieți…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *