FOTO & VIDEO Tânărul din Botoșani care face performanță în dans sportiv. Eduard vrea să devină campion european. „Muncește foarte mult”

Un tânăr de 16 ani din județul Botoșani face performanțe uriașe în dansul sportiv. El a avut o prestație spectaculoasă la cel mai important concurs de dans din România.

Eduard Trufin, din Săveni,  și partenera sa Alexandra Maria Mocanu au obținut locul I la Tineret Latin, la a IV-a ediție Romanian Dance Festival, care a avut loc la Piatra Neamț.  La competiție au fost peste 700 de sportivi de top, atât din străinătate, cât și din România.

Eduard face dans încă de la 7 ani, la o școală din Iași, la secțiunea latino. Este elev la Colegiul „Miron Costin” din Iași, iar pe când avea 14 ani a devenit campion național.

„Devine campion național la categoria lui de vârstă, când avea 13- 14 ani. Cred că la anul o să devină campion național la 16-18. El acum are 16 ani și dansează la o categoie de 16-18 ani și sunt dansatori și cu doi ani mai mari decât el”, ne-a declarat tatăl lui Eduard, Sebastian Trufin.

Potrivit acestuia, tânărul își dorește foarte mult să devină campion european la dans și chiar să participe la mondiale.

„Muncește foarte mult. Se pregătește câte patru ore în fiecare zi, uneori mai mult, dar media e de patru ore”, ne-a mărturisit tatăl lui Eduard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *