Dureros! Un preot din Botoșani a rămas fără casă. Locuința, la care a muncit peste 15 ani, a ars

Un preot din județul Botoșani a rămas, sâmbătă, fără casa parohială. Locuința, la care a muncit peste 15 ani, a ars complet, în urma unui violent incendiu. Este vorba de preotul Dănuț Curelariu din localitatea Huțani din comuna Vlădeni, care slujește la Biserica „Sfântul Gheorghe”.

„A muncit peste 15 ani la casa asta. Mă doare inima când mă gândesc cât de mare e pierderea”, a spus, întristat, un localnic.

Preotul în vârstă de 51 de ani a preluat parohia în 2000, iar la scurt timp s-a apucat de construcția casei parohiale, unde locuia împreună cu familia sa.

Întreaga casă a fost cuprinsă de flăcări

Pompierii au anunțat sâmbătă că o casă din localitatea Huțani – comuna Vlădeni a fost cuprinsă de flăcări, La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din interior, atât de la parter, cât și de la mansardă, dar și acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte clădiri din apropiere.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 11 pompieri militari, aproape trei ore.

Soția proprietarului a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SMURD. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui mijloc de preparare a hranei în funcțiune lăsat nesupravegheat, transmite ISU Botoșani.

FOTO & VIDEO Casă din județul Botoșani, în flăcări. Proprietara a suferit un atac de panică

Preot din Botoșani la sfârșitul slujbei de duminică: „Nu mai loviți în medici! E prea mult”

Un preot din Botoșani a cerut, duminică, la sfârșitul Sfintei Liturghii, tuturor credincioșilor să nu mai lovească în medici. Este vorba de preotul de la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani, Partenie Apostoaie, care consideră că medicii trebuie lăsați să lucreze.

El a făcut trimitere la reacția de nemulțumire în masă a botoșănenilor după moartea în Maternitatea Botoșani a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a fost neglijată de cadrele medicale.

Am o mare rugăminte … Vă rog din tot sufletul nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Prea mult. E prea mult.  Cu toată responsabilitatea vă spun încă o dată: nu mai loviți în medici! Lăsați-i să lucreze! Lăsați-i să pună în valoare priceperea lor, dragostea lor! Nu mai loviți, pentru că, lovind astăzi și mâine, și poimâine, trebuie să recunoaștem … un tânăr, după șase ani de medicină, mai face cinci- șase ani de rezidențiat. Când va veni vorba să aleagă un post, va fugi de Botoșani, pentru că nu suntem cumpătați, pentru că nu avem discernământul necesar. Nu mai loviți! Indiferent cine vă spune, să fie și preot, să fie și creștin obișnuit. Chiar dacă ai trecut printr-o greutate … Nu trece nimeni în lumea veșnică fără știrea lui Dumnezeu”, a spus preotul Apostoaie.

Medicul Mariana Pitrop este urmărit penal în dosarul privind uciderea din culpă a Alexandrei Ivanov. Acest medic era de gardă în noaptea de 17 spre 18 august, atunci când Alexandra a ajuns la Maternitate în stare gravă, însă a fost neglijată de cadrele medicale. Tânăra, mamă a trei copii, a murit a doua zi dimineață.

One thought on “Dureros! Un preot din Botoșani a rămas fără casă. Locuința, la care a muncit peste 15 ani, a ars

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *