FOTO & VIDEO Casă din județul Botoșani, în flăcări. Proprietara a suferit un atac de panică

O casă din localitatea Huțani – comuna Vlădeni a fost cuprinsă de flăcări, în această după-amiază. Alarma s-a dat în jurul orei 17.00. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din interior, atât de la parter, cât și de la mansardă, dar și acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte clădiri din apropiere.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 11 pompieri militari, aproape trei ore.

Soția proprietarului a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SMURD. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui mijloc de preparare a hranei în funcțiune lăsat nesupravegheat, transmite ISU Botoșani.

 

Doi soți au ajuns la spital, după ce casa le-a luat foc

Doi bătrâni, soț și soție, din localitatea botoșăneană Străteni, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce în locuința acestora a izbucnit un incendiu, miercuri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani,  cel mai probabil, incendiul a izbucnit ca urmare a folosirii substanțelor inflamabile în apropierea focului deschis.

Bărbatul, în vârstă de 87 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței, iar femeia, de 72 de ani, un atac de panică. Cei doi au fost transportați la Spitalul Municipal Dorohoi pentru îngrijiri medicale de specialitate, cu o ambulanță SMURD.

Încă un incendiu violent ka Băiceni

Un incendiu violent a izbucnit, aseară, într-o gospodărie din localitatea Băiceni, unde un adăpost de animale și un depozit de furaje au fost cuprinse de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, au ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardeau generalizat adăpostul de animale și apoximativ 20 de tone de furaje și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la casă și alte construcții din gospodărie.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii militari, dar și voluntarii Servicului Voluntar pentru Situații de Urgență Curtești, au intervenit aproape patru ore.

Sfaturi de la pompieri

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

– nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Un adăpost de animale și un depozit de furaje, în flăcări

 

FOTO Medicul arab de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani despre care există doar cuvinte de laudă. Omar Almanasreh: Cine vrea liniște și familie, cred că aici este cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *