Tânărul mort în accidentul de motocicletă de la Dumbrăveni este din Botoșani. Vezi cine este el!

Tânărul mort în accidentul de motocicletă de sâmbătă seară de la Dumbrăveni (Suceava) este din județul Botoșani. El se numește Mihai Denis Dragu, are 18 ani și este din localitatea Cristești.

Denis se afla pe motocicletă alături de o adolescentă de 16 ani din Curtești, iar la un moment dat, pe fondul vitezei, a pierdut control asupra motorului și a ieșit din decor. Cei doi tineri au fost găsiți în stare de inconștiență la fața locului.

Denis a murit pe loc, iar fata a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava în stare gravă.

„Minora este în comă, intubată și ventilată mecanic, fiind internată pe secția de chirurgie infantilă în sectorul ATI”, a comunicat Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Știrea inițială

Un accident cumplit a avut loc sâmbătă seară la Dumbrăveni. Un tânăr a murit, iar prietena lui e grav rănită, după ce s-au răsturnat cu motocicleta. Accidentul a avut loc pe drumul european E58. Victimele erau în stare de inconștiență.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, botoșăneanul a murit la fața locului, iar fata a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

„Intervin pompierii militari, cu o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante SMURD ( Echipaj de Prim Ajutor si Terapie Intensiva Mobila), cu sprijinul unui echipaj SAJ. Din nefericire, tanarul avea leziuni incompatibile cu viata si a fost declarat decesul acestuia. Tanara este in continuare in stare de inconstienta, cu multiple traumatisme, iar cadrele medicale intervin pentru stabilizarea ei. Ambulanta SMURD – Terapie Intensiva Mobila se indreapta cu tanara spre Unitarea de Primiri Urgente Suceava”, a transmis ISU Suceava.

Comuna din Botoșani în care au loc cele mai multe accidente rutiere

Numărul accidentelor rutiere a înregistrat o creștere în primele opt luni ale acestui an, în județul Botoșani, potrivit unei analize a Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în mediul urban, în municipiul Botoșani și au fost soldate cu 8 răniți grav și 66 răniți ușor.

În schimb, îngrijorătoare este situația într-o comună din județul Botoșani, unde au loc cele mai multe accidente rutiere. Este vorba despre comuna Stăuceni, acolo unde în primele opt luni ale acestui an au avut loc 10 accidente soldate cu un rănit grav și 13 răniți ușor.

Cele mai multe accidente, pe drumurile naționale

În ceea ce privește categoria de drumuri pe care s-au produs accidentele rutiere, cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate pe drumurile naționale.

„Analiza dinamicii accidentelor de circulație grave  produse în primele 8  luni ale anului 2023 relevă faptul că acestea se află pe un trend descendent. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 269 de accidente rutiere, cu 10 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.  Dintre acestea, 49 de accidente au fost grave și 210 accidente au fost ușoare. În ceea ce privește consecințele accidentelor rutiere, respectiv victimele rezultate, precizăm faptul că anul acesta au fost 259 de victime rănite ușor, cu 4 mai puține decât anul trecut și 39 de victime rănite grav, tot cu 4 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, în urma producerii accidentelor rutiere au decedat 12 persoane”, precizează sursa citată.

În perioada de referință, cele mai multe accidente de circulație s-au produs ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum sau de trafic, a indisciplinei pietonilor, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor și conducere sub influența alcoolului.

FOTO Accident la Botoșani! O mașină s-a răsturnat pe un câmp (Update)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *