Jurnalistul Radu Doruleț a fost condus, astăzi, la locul de veci. „Să vă amintiți de mine așa cum am fost cât am trăit, nu cum am murit”

Radu Doruleț, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din Botoșani, a fost condus, joi, la locul de veci. S-a stins din viață după o îndelungă suferință, la vârsta de 53 de ani. Radu Doruleț  a lăsat în urmă o fiică și o soție pentru care însemna enorm. Mereu vesel, plin de viață, cu vorbele la purtător și pasionat de tot ceea ce făcea, Radu a fost un exemplu pentru mulți dintre jurnaliștii din Botoșani.

A lucrat peste 15 ani în principalele instituții media din Botoșani, iar ulterior a fost consilier în Ministerul Afacerilor Interne, dar și consilier parlamentar. Din păcate, a fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani cu o boală rară, cu care a luptat până în ultima secundă, dar, în noaptea de luni spre marți, s-a stins în locuința sa.

Cei care au lucrat cu el știu că era un profesionist, un om integru, dar și o persoană caldă, deschisă, care întotdeauna avea un sfat bun. Zeci de persoane au mers să-i aducă un ultim omagiu și tot atâtea l-au condus, joi, pe ultimul drum, dar Radu va rămâne în amintirea și inimile a mult mai mulți oameni.

Aveam atâtea încă de făcut”

Simțind că i se apropie sfârșitul, Radu a lăsat o scrisoare de adio către toți cei care l-au cunoscut. Gândurile sale au fost citite la finalul slujbei din Biserica Sfântul Ilie de către preotul Lucian Leonte,  fost protopop de Botoșani. Iată câteva rânduri care îți sfâșie sufletul și, totodată, te fac să te gândești ce este de fapt cel mai important în viață.

„Vă rog să mă iertați!
Suferința era prea grea și inutilă, atât pentru mine, dar nu numai.
Mă rog să aveți puterea de a merge mai departe și să încercați să mă înțelegeți așa cum am fost. Să mă descoperiți în lucrurile pe care le-am lăsat în urmă, pentru că în fiecare am pus pasiune, un pic din mine. În vorbele și faptele mele, pentru că am crezut în ele, chiar dacă, uneori, adevăratul lor sens era, poate, în spatele lor. Să vă amintiți de mine așa cum am fost cât am trăit, nu cum am murit.
Am luptat cu toată ființa mea pentru adevăr și onoare, pentru că am crezut cu tărie că doar așa lumea poate deveni mai bună, că doar buna credință, onoarea, adevărul și implicarea înnobilează omul. Am iubit viața, oamenii și natura. Aveam atâtea încă de făcut, multe planuri – de fapt chiar eram convins că urmează să încep o nouă etapă a vieții, mai practică, mai productivă și caracterizată de mai multă înțelepciune.
Sunt atâtea locuri frumoase pe pământ, atâtea lucruri pentru care merita să muncești, atâția oameni buni, pe care merită să-i cunoști. Pe toate și pe toți vi-i las vouă.
V-am iubit ca și cum ați fi fost părți din mine, ba chiar mai mult. Prin voi, eu am să continui să exist.
Deja mi-e dor de voi și știu că și vouă vă e dor de mine.

Radu Dorulet (tatal, soțul, fratele, unchiul, vărul, nepotul, prietenul, colegul sau pur și simplu un tip enervant de perfecționist, de încăpățânat, de analist și filosofic, pe care l-ați cunoscut, apreciat și poate, chiar iubit)”.

Redacția BotosaniNews.ro este alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească!

Doliu! A murit unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *