FOTO & VIDEO Tânăr agresiv reținut de polițiști după o urmărire. Cum a încercat o fată să-l scape de oamenii legii

Un tânăr agresiv, de 23 de ani, a fost reținut de polițiști după o urmărire. Un simplu control în trafic s-a transformat într-o acțiune ca-n filme pentru oamenii legii. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, totul s-a petrecut la data de 25 septembrie 2023, când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29D, în comuna Durnești, un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate. Acesta a declarat polițiștilor că nu are asupra sa documentele personale.

O tânără a vrut să-l salveze din mâinile polițiștilor

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată, iar în momentul în care i s-a adus la cunoștință că urmează să fie condus la sediul poliției pentru întocmirea documentelor necesare, acesta a avut un comportament agresiv fizic și verbal la adresa polițiștilor. Mai mult decât atât, în timpul controlului a venit o tânără, din localitate, cunoștință a acestuia, care a încercat să împiedice forțele de ordine să-și desfășoare activitatea. În aceste împrejurări, conducătorul auto s-a urcat în autoturism și l-a pus în mișcare părăsind locul respectiv în trombă. S-a procedat la urmărirea acestuia, cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 5 kilometri, când a fost identificat pe un drum de exploatare agricolă, din localitate”, precizează reprezentanții Poliției Botoșani.

Șoferul a fost în continuare recalcitrant și agresiv la adresa forțelor de ordine, motiv pentru care s-a folosit forța pentru imobilizarea și încătușarea sa. În timpul procedurilor de imobilizare, tânărul a suferit leziuni ușoare, fiind necesară acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în acest moment se află în Centrul de Reținere și Arestare preventivă al I.P.J. Botoșani, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Atât șoferul, cât și tânăra au fost amendați

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 2610 lei pentru neoprire la semnal, lipsa documentelor prevăzute de lege și adoptarea unui comportament agresiv în trafic, iar față de tânăra care a intervenit, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 6.000 de lei, pentru faptul că a împiedicat organele de poliție să-și îndeplinească obligațiile de serviciu.

Declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *