Comuna din Botoșani în care au loc cele mai multe accidente rutiere

Numărul accidentelor rutiere a înregistrat o creștere în primele opt luni ale acestui an, în județul Botoșani, potrivit unei analize a Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în mediul urban, în municipiul Botoșani și au fost soldate cu 8 răniți grav și 66 răniți ușor.

În schimb, îngrijorătoare este situația într-o comună din județul Botoșani, unde au loc cele mai multe accidente rutiere. Este vorba despre comuna Stăuceni, acolo unde în primele opt luni ale acestui an au avut loc 10 accidente soldate cu un rănit grav și 13 răniți ușor.

McDonald’s face angajări la Botoșani. Ce salarii sunt

Cele mai multe accidente, pe drumurile naționale

În ceea ce privește categoria de drumuri pe care s-au produs accidentele rutiere, cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate pe drumurile naționale.

„Analiza dinamicii accidentelor de circulație grave  produse în primele 8  luni ale anului 2023 relevă faptul că acestea se află pe un trend descendent. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 269 de accidente rutiere, cu 10 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.  Dintre acestea, 49 de accidente au fost grave și 210 accidente au fost ușoare. În ceea ce privește consecințele accidentelor rutiere, respectiv victimele rezultate, precizăm faptul că anul acesta au fost 259 de victime rănite ușor, cu 4 mai puține decât anul trecut și 39 de victime rănite grav, tot cu 4 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, în urma producerii accidentelor rutiere au decedat 12 persoane”, precizează sursa citată.

În perioada de referință, cele mai multe accidente de circulație s-au produs ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum sau de trafic, a indisciplinei pietonilor, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor și conducere sub influența alcoolului.

Antreprenorul din Botoşani care a ajuns la afaceri de 53 milioane de euro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *