Electro Alfa Internațional va construi o nouă fabrică în Botoșani. Ce va produce noua

Compania Electro Alfa International SRL Botoșani intenționează să construiască o nouă fabrică în municipiul Botoșani. Societatea patronată de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, a demarat procedurile pentru construcția unei fabrici de transformatoare.

Investiția va fi realizată pe strada Peco, nr. 10A, în imediata vecinătate a fabricii de medie tensiune, pe un teren de 38.335 metri pătrați pe care Electro Alfa International îl deține.

Firma botoșăneană vrea să ridice acolo o hală de producție, cu birouri la etaj, cu un depozit de ulei, dar și un showroom, la care se adaugă o zonă alocată circulațiilor auto, pietonale și parcajelor.

Electro Alfa International SRL se află acum în faza de întocmire a Studiului de oportunitate a investiției.

Antreprenorul din Botoşani care a ajuns la afaceri de 53 milioane de euro

Gheorghe Ciubotaru, alături de soția sa, la Balul oamenilor de afaceri

Furnizorul de echipamente electrice de joasă şi medie ten­siune Electro-Alfa International, controlat de antreprenorul Gheorghe Ciubotaru din Botoşani, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 261,5 mil. lei (53 mil. euro), în creştere cu apro­xi­ma­tiv 70% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri to­tale de 154,1 mil. lei (31,3 mil. euro), potrivit calculelor ZF fă­cute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Profitul net al Electro-Alfa International a crescut de peste 15 ori în 2022, ajun­gând la 19,5 mil. lei (3,9 mil. euro), de la un câştig net de 1,2 mil. lei (257.000 de euro) realizat în 2021, conform datelor pu­bli­ce. Fur­nizorul botoşănean de echipamente electrice de joasă şi me­die tensiune a avut anul trecut un număr mediu de 207 angajaţi.

Grupul Electroalfa are trei divizii, una de echipamente electrice (Electro-Alfa International), unde se produc aparatură de distribuţie şi tablouri de distribuţie, una destinată confecţiilor metalice (Electro Alfa CM), dar şi o divizie specializată în livrarea la cheie a proiectelor energetice, inclusiv parcuri solare (Electro Alfa Servicii Inginerie).

Anunţ de la Guvern! Salariul minim creşte de la 1 octombrie la 3.300 de lei, iar cel în construcţii la 4.500 de lei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *