Atenţie! Unul dintre cele mai atractive magazine pentru botoşăneni s-a scumpit cu 50%

Unul dintre cele mai atractive magazine pentru botoşăneni s-a scumpit cu 50%. Este vorba de magazinul „Le bridge” de la Stânca- Costeşti, care a funcţionat ca magazin duty-free. Pentru că autorităţile din Republica Moldova au decis anularea regimului duty-free pe întreg teritoriul său, magazinul din Vama Stânca a pierdut, din 3 septembrie, dreptul de a vinde fără taxe.

Acesta şi-a păstrat activitatea, dar a fost nevoit să îşi majoreze preţurile cu cel puţin 50%. Astfel, toate produsele s-au scumpit semnificativ, de la renumitele cognac-uri sau vinuri moldoveneşti până la bomboanele „Bucuria” sau cosmeticile şi ţigările.

Autorităţile de la Chişinău au decis anularea regimului duty-free, în condiţiile în care multe dintre magazinele care operau în acest sistem aparţineau controversatului politician pro-rus Ilan Şor.

„Se propune doar anularea regimului duty-free pe întreg teritoriul Republicii Moldova, nu și eliminarea punctelor comerciale de la punctele detrecere a frontierei. Acestea vor putea opera în continuare, cu achitarea integrală a tuturor impozitelor și taxelor, fără excepții, fapt care va asigura venituri suplimentare la buget într -o perioadă cu provocări economice„, era prevăzut în nota de fundamentare a modificărilor la Codul Fiscal din Moldova.

Un nou centru comercial va fi construit în municipiul Botoșani. Un investitor privat va cheltui peste 3 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *