Șoferul oprit de polițiștii din Botoșani cu focuri de armă, s-a prezentat, astăzi, din nou în fața instanței

Botoșăneanul care a urcat la volan sub influența alcoolului, care a condus agresiv și care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, fiind prins abia după ce s-au tras focuri de armă, va rămâne după gratii. Florin Ghiduș a contestat decizia judecătorilor de la Judecătoria Botoșani are arestare preventivă, însă fără succes.

Tribunalul Botoșani a respins, miercuri, ca neîntemeiată, contestația sa, astfel încât tânărul de 23 de ani va sta după gratii cel puțin 30 de zile.  El este acuzat de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Solutia pe scurt: În baza art. 204 C.p.p. respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de inculpatul Ghiduş Florin împotriva încheierii nr. 30 din data de 11.09.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoria Botoşani. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă inculpatul contestator Ghiduş Florin să plătească statului suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13.09.2023.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  42/2023  13.09.2023

Știrea inițială

Un tânăr a fost reținut, duminică dimineață, de polițiștii din Botoșani, după ce a condus sub influența alcoolului și a fost oprit cu focuri de armă de polițiști. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au efectuat, în jurul orei 4.00, semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui șofer conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului și patinarea roților motoare.

Întrucât acesta nu s-a conformat, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, pe o distanță de câtiva kilometri, până la ieșirea din localitatea Răchiți, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localității, moment în care polițiștii au executat cinci focuri de avertisment, în plan vertical și înspre pneuri.

În urma utilizării armamentului nu au rezultate victime sau pagube materiale.

Ulterior, conducătorul auto a oprit autoturismul, fiind stabilită identitatea acestuia în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Mihălășeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal și conducere pe sensul opus de mers.

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

FOTO Profesor din Botoșani găsit mort la marginea unui drum. Era împușcat cu o armă de vânătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *