50 de elevi botoșăneni, care au obținut peste 9.50 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, premiați de primărie

Un număr de 50 de elevi botoșăneni, care au obținut peste 9.50 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, vor fi premiați de primărie. Este vorba despre elevii care au studiat la unitățile de învățământ din Dorohoi, iar la examenele naționale au obținut astfel de rezultate foarte bune. 

Consilierii locali din Dorohoi au aprobat, în ultima ședință, suma de 10.800 de lei de la bugetul local, sub formă de grant, fiind alocată în vederea premierii performanțelor obținute de elevii dorohoieni la examenele de Bacalaureat 2023 și Evaluare Națională 2023, dar și premierii elevilor care au obținut premii la fazele naționale sau internaționale ale olimpiadelor școlare aflate în calendarul Ministerului Educației.

Astfel, vor fi premiați absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut media peste 9,50 la examenul de Evaluare Națională, absolvenții de liceu care au obținut media peste 9,50 la examenul de Bacalaureat, dar și elevii care au obținut premii la olimpiadele școlare naționale sau internaționale. Este vorba despre 50 de elevi, care au obținut aceste rezultate în sesiunea iunie-iulie 2023. Sunt 24 de elevi de la Liceul „Regina Maria”, 12 elevi de la Colegiul Național „Grigore Ghica”, 11 elevi de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” și trei elevi de la Școala Gimnazială „Spiru Haret”.

Premiul alocat pentru fiecare elev de peste 9,50 la examenul de Bacalaureat sau Evaluare Națională este de 200 de lei.  Singura elevă de 10 la Bacalaureat, Lavinia Pintilei, absolventă a Liceului „Regina Maria”, va fi premiată cu suma de 1000 de lei. De asemenea, toți cei nouă elevi care au reușit perfomanțe notabile la olimpiadele și concursurile naționale și internationale vor primi un premiu de 200 de lei.

Lavinia, absolventa care a obținut media 10 la Bac după contestații: „Aveam încredere în munca depusă și mi-am dorit să văd rezultatele ei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *