Noi vești despre băiețelul de trei ani, din Botoșani, aruncat de mamă pe geam. „Răspunde la stimuli, plânge”

Gabriel, băiețelul de trei ani care a fost aruncat de mama sa pe geam, luptă să trăiască. Micuțul este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, iar medicii spun că răspunde la stimuli, ceea ce îi face să spere că starea acestuia se va ameliora.

„În acest moment că se observă o ameliorare neurologic. Răspunde la stimuli, plânge”, a declarat, pentru Știrea de Iași, Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Băiatul a ajuns la Iași în comă profundă, fiind internat inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, ulterior fiind adus la Spitalul de Copii, Secția ATI.

În timp ce Gabriel luptă să trăiască pe patul de spital, fratele său, Vladimir, este un îngeraș, iar tatăl l-a condus pe ultimul drum. Mama a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Mama a amenințat că se sinucide după nenorocire

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu, la data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botosani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi aruncat doi copii de la primul etaj al unui hotel, din municipiul Botoșani.

„Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar doi minori, de 2 și 3 ani, au fost preluați de ambulanță și transportați la o unitate spitalicească. Ulterior, unul dintre aceștia a decedat. Totodată, mama celor doi amenința că se aruncă de la același nivel, refuzând să coboare. A fost solicitată intervenția negociatorului poliției și a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar după aproximativ două ore de discuții, s-a reușit, prin distragerea atenției, imobilizarea femeii, de către pompierii care au avut acces de pe geamul camerei hotelului, în locul în care se afla aceasta”, precizează Nenișcu.

Femeia, de 23 de ani,  este din comuna Albești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *