Noi detalii despre starea de sănătate a băiețelului de trei ani, aruncat de mamă pe geam. Medic: Prognosticul este destul de rezervat

Copilașul de doi ani și 11 luni, din Botoșani, care a fost aruncat de mama sa, de 23 de ani, pe geam, este în continuare în stare gravă. Directorul medical al Spitalului de Neurochirurgie Iași, Marius Dabija, a declarat, pentru BotosaniNews.ro, că prognosticul este foarte rezervat.

„Este staționar, parcă un picuț mai rău, îi crește un picuț tensiunea intracraniană, o dezvoltare contuzie dematogenă bifrontală destul de urâtă, s-a delimitat, nu prea e bine. Prognosticul este destul de rezervat în continuare”, ne-a declarat medicul, care a precizat că deocamdată micuțul nu este declarat în moarte cerebrală.

În timp ce Gabriel luptă să trăiască pe patul de spital, fratele său, Vladimir, este un îngeraș, iar tatăl îl va conduce pe ultimul drum. Mama a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Mama a amenințat că se sinucide după nenorocire

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu, la data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botosani au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi aruncat doi copii de la primul etaj al unui hotel, din municipiul Botoșani.

„Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar doi minori, de 2 și 3 ani, au fost preluați de ambulanță și transportați la o unitate spitalicească. Ulterior, unul dintre aceștia a decedat. Totodată, mama celor doi amenința că se aruncă de la același nivel, refuzând să coboare. A fost solicitată intervenția negociatorului poliției și a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar după aproximativ două ore de discuții, s-a reușit, prin distragerea atenției, imobilizarea femeii, de către pompierii care au avut acces de pe geamul camerei hotelului, în locul în care se afla aceasta”, precizează Nenișcu.

Femeia, de 23 de ani, din comuna Albești, a fost condusă la o unitate spitalicească pentru evaluarea stării de sănătate.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de omor și tentativă la omor, cercetările fiind preluate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani”, spune Nenișcu.

FOTO Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a trimis un buchet cu flori la înmormântarea Alexandrei, mămica moartă la 25 de ani. Promisiunea făcută pentru cei trei copilași ai acesteia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *