Lavinia, absolventa care a obținut media 10 la Bac după contestații: „Aveam încredere în munca depusă și mi-am dorit să văd rezultatele ei”

Botoșaniul se poate lăuda cu doi elevi de 10 la Bacalaureat. Lavinia Pintilei, care a absolvit Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, la Filologie, a obținut media 10 după contestații. Ea a făcut contestație la Limba română, și-a ridicat nota de la 9,70 la 10, obținând media 10.

Am decis să fac contestație întrucât aveam încredere în muncă depusă și mi-am dorit să văd rezultatele ei. Nu consider că este ușor parcursul de a ajunge aici, dar nu este imposibil. A fost o muncă depusă în toți cei patru ani de liceu din dorința de a evolua tot mai mult”, ne-a spus Lavinia.

Fire deschisă și sociabilă, Lavinia își dorește pe viitor să lucreze cu oamenii, dar „în același timp să pot fi flexibilă în alegerea carierei pentru a putea profita de oportunitățile care se vor ivi pe viitor”.

„Părinții mei au fost cei care m-au susținut mereu, mi-au oferit libertatea să îmi construiesc singură drumul și au avut încredere în deciziile mele. Totodată, nu aș fi ajuns aici fără sprijinul profesorilor care m-au ghidat pe acest drum pentru a ajunge la rezultatul obținut”, spune tânăra.

La nivelul județului, promovabilitatea a ajuns la 74,5%

Potrivit inspectorului școlar general Bogdan Suruciuc, rezultatele la examenul de bacalaureat sunt mai bune după soluționarea contestațiilor. Procentul de promovabilitate în rândul absolvenților de liceu care au susținut acest important examen a înregistrat o creștere, de la 72,94% la 74,5%.

„Felicit elevii și cadrele didactice pentru munca depusă de-a lungul anilor, pentru a atinge aceste rezultate. Urez succes absolvenților pentru următorii ani de studii universitare. De asemenea, nu pot să nu transmit felicitări publice Colegiului Național “Mihai Eminescu”Botoșani, unde procentul de promovabilitate este de 100%, după contestații. Toți cei 230 de absolvenți au promovat examenul de bacalaureat, iar unitatea de învățământ continuă să mențină ștacheta performanței la nivelul cel mai ridicat”, a precizat Suruciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *