Crede că a fost sancționată pe nedrept! Doctorița de gardă în noaptea internării Alexandrei a contestat și ea suspendarea

Doctorița care era de gardă în noaptea internării Alexandrei Ivanov crede că a fost sancționată injust de conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati. Mariana Pitrop a contestat, și ea, decizia de suspendare a contractului individual de muncă.

Ea a depus, joi, la Tribunalul Botoșani o acțiune împotriva Spitalului Județean, prin care cere anularea deciziei de suspendare din funcție, care a fost emisă de fostul manager al instituției, Angel Călin, la trei zile după producerea tragediei.

Cu o zi înainte de ea, alte două angajate ale Maternității din Botoșani, asistenta Mariana Ramona Baltă și infirmiera Carmen Hilda Saviciuc, au inițiat demersuri similare, contestând suspendarea contractului de muncă.

Cadrele medicale nu au evaluat corect durerile Alexandrei

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenţei angajaţilor unităţii spitaliceşti.

„Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r.- Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării”, este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicaţii prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află şi salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenţia cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

„La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicaţii terapeutice ca urmare a apelului telefonic iniţiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5„, se mai arată în raport.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decesat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Ancheta în cazul morții Alexandrei, preluată de procurorii suceveni. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *