Mărturisiri dureroase! Mama Alexandrei, mămica moartă la maternitate: Eu am avut încredere în oameni, în colegele mele, în sistem…

Membrii familiei Alexandrei Ivanov, gravida de 25 de ani, care a decedat în maternitate, în urma neglijenţei cadrelor medicaleau fost chemați, marți, la audieri, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. Părinții, soțul și fratele Alexandrei au mers în fața anchetatorilor alături de avocata Gianina Vera Poroșnicu.

Mama Alexandrei, Doina Miron, a făcut pentru prima dată mărturisiri despre această tragedie. Și-a pierdut fiica pe care o iubea ca pe ochii din cap, iar acum nu știe cum să își liniștească cei trei nepoței, care întreabă continuu de mămica lor.

„Cerem să se facă dreptate. Și cerem, deși și eu lucrez în sistemul sanitar, mai multă empatie pentru pacienți. Pe ea oricum nu o mai putem aduce înapoi, dar… nu știu… prea multă durere. De la mesajul acela (n.r. Nu am aer) nu am mai putut. Deci eu am avut încredere în oameni, în colegele mele, în sistem, că așa puteam să mă duc că și eu eram de gardă, puteam să mă duc peste medic, dar am zis că nu îndrăznesc pentru că asta este… noi pentru asta lucrăm, pentru asta muncim, să ajutăm oamenii. Deci nicio clipă nu m-am gândit că nu o să intervină. Dar după ce am văzut mesajul „Nu am aer”, nu i-a mai răspuns la telefon absolut nimeni, atunci am plecat la maternitate și îmi pare rău, regret, bine că regretele sunt târzii de acum, dar puteam să mă duc peste ea, mă duceam acolo, lăsam serviciul, nu știu”, a declarat mama Alexandrei.

Femeia spune că a vorbit toată noaptea prin mesaje cu asistentele, care au asigurat-o că Alexandra este bine îngrijită.

Ți se face pielea de găină! Ultimul mesaj trimis de Alexandra, gravida moartă în maternitatea Botoșani, către mama sa

Tot la audieri vor ajunge, zilele următoare, și cadrele medicale implicate în acest caz.

„Audierile s-au făcut extrem de minuțios. Domnul inspector, polițistul anchetator, extrem de vigilent, aplecându-se asupra fiecărui amănunt. De altminteri, noi avocații și spunem că  amănuntele câștigă sau pierd procesele. Sigur că ele sunt foarte importante. Tot astăzi a fost adus telefonul Alexandrei, a fost sigilat și pregătit în vederea expertizei informatice”, a declarat avocata familiei.

Totodată s-au făcut adrese către spital și au fost nominalizați cei care au fost prezenți în turele 1 și 3, când Alexandra a fost în spital.

„Se anunță o anchetă fără precedent, ceea ce este foarte bine”, a mai spus avocata familiei.

Raportul conducerii spitalului arată nereguli grave

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoşani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenţei angajaţilor unităţii spitaliceşti.

“Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r.- Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării”, este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicaţii prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află şi salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenţia cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

“La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicaţii terapeutice ca urmare a apelului telefonic iniţiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5“, se mai arată în raport.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decedat ca urmare a insuficienţei cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut şi a sarcinii oprite în evoluţie complicată infecţios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com