Tragedie la Botoșani! O tânără de 25 de ani, gravidă în luna a treia, a murit pe patul de spital

O tânără de numai 25 de ani, din Botoșani, gravidă în luna a treia, a murit pe patul de spital. Mămica a fost adusă de ambulanță la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean ”Mavromati” , pe 17 august, cu sângerare genitală  externă și dureri hipogastrice.

Femeia se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină (ecografie corespunzător pentru 12 săptămâni) oprită în evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani.

S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avor în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Botoșani.

Pe 18 august, la ora 7.30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundență la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată pe Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8.20, s-a adeclarat decesul pacientei  prin stop cardiorespirator.

Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, a precizat Ioan Asaftei.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă.

Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă.

Pericolul din spital! Mărturia unei foste asistente de la Maternitatea Botoșani. Prin ce a trecut în tura de noapte: „Mă simt iubită de Dumnezeu”

 

One thought on “Tragedie la Botoșani! O tânără de 25 de ani, gravidă în luna a treia, a murit pe patul de spital

  1. Asa a stat si sora mea luna trecuta, ( era la prima nastere), a stat luni de la ora 14 pana la ora 17, si doctorii cu aroganta ia spus sa se duca la
    Dorohoi… Si a trimiso fara abulanta, si ea trebuia sa nasca in ziua respectiva, dar multumita doctorilor de la Dorohoi a nascut marti dimineata la ora 1 noaptea. A stat saraca numai cu dureri, de duminica, numai imbecili pe pile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *