Noutate pentru instanțele din Botoșani. Acțiunile de chemare în judecată, dar și declararea unei căi de atac se fac electronic

Botoșăneanii pot deschide o acțiune în instanță fără a mai merge fizic la Tribunal sau la Judecătorie. Portalul registratura.rejust.ro, care permite depunerea cererilor, înscrisurilor și plata taxelor de timbru, a devenit funcțional și pentru instanțele din Botoșani.

Potrivit președintelui Judecătoriei Botoșani, Adrian Murariu, „sistemul este disponibil și la nivelul Judecătoriei Botoșani”, el fiind considerat un instrument eficient de lucru atât pentru justițiabili, cât și pentru personalul din instanțe.

Portalul permite interacțiunea electronică a justițiabililor și profesioniștilor dreptului cu instanțele de judecată, oferindu-le acestora posibilitatea de a accesa cu ușurință următoarele servicii:

  • depunerea unei cereri de chemare în judecată;
  • declararea unei căi de atac într-un dosar;
  • depunerea înscrisurilor într-un dosar deja existent;
  • plata taxei judiciare de timbru într-un dosar utilizând cardul bancar;
  • eliberarea certificatelor de grefă;
  • eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătorești.

Posibilitatea de a plăti taxa de timbru utilizând cardul bancar simplifică în mod semnificativ interacțiunea cu instanța de judecată, această modalitate de plată fiind implementată în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Asociația de Plăți Electronice din România și Ghișeul.ro.

Noua interfață implementată la nivelul întregului sistem judiciar este benefică atât cetățenilor, ca destinatari ai serviciului public, cât și personalului specializat din instanțe.

Astfel, utilizând formulare electronice din portal, informațiile sunt transmise către grefierii registratori în mod structurat, facilitându-se înregistrarea cu celeritate a cererilor și înscrisurilor în sistemele informatice proprii.

Adrian a ieșit cu prietenii la scăldat, dar distracția s-a terminat tragic. Copilul din Botoșani a intrat în apă și nu a mai ieșit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *