FOTO! Copii învățați cum să aibă un comportament financiar responsabil. Curs de educație financiară organizat de Biblioteca Județeană și o bancă din Botoșani

Peste 25 de copii din Botoșani vor fi învățați cum să aibă un comportament financiar responsabil și cum să gestioneze cât mai bine banii pe care îi primesc de la părinți și nu numai.

Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani în colaborare cu UniCredit Bank Sucursala Botoșani organizează un curs de educație financiară dedicat elevilor din clasele V-VIII, respectiv IX-XII.

Acest curs de educație financiară introduce practic noțiuni generale despre cont curent, despre bancă, despre funcționalitatea contului, despre bugetul de venituri și cheltuieli și îi face pe copii să fie mai reali, să conștientizeze care sunt dorințele, care sunt nevoile, cum să facă economii și cum să cheltuiască banii. (…) Vrem ca atunci când pleacă de la aceste discuții, copiii să știe despre ce este vorba: ce este un cont, cum să-l folosească, cum să se ferească de fraude”, a declarat Mitrucă Pușcașu, director general UniCredit Bank Botoșani.

Este pentru prima dată când biblioteca organizează un astfel de curs dedicat copiilor. Cursul se va desfășura pe două serii, timp de o lună, și este gratuit.

Este a 13 ediție a Programului Bibliovacanța iar acest curs face parte din acest program. Este prima dată când organizăm un curs de educație financiară. Toate serviciile oferite de Biblioteca Județeană sunt gratuite. Singura rugăminte pe care o avem, dar nu neapărat constituie și o obligativitate, este ca cei prezenți să-și facă permis de acces la bibliotecă”, a afirmat Ersilia Iacob, directorul Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Cursanții vor primi la final câte o diplomă de participare și vor avea ocazia să meargă la UniCredit Bank și să vadă cum se desfășoară activitatea propriu-zisă într-o bancă.

Vrem ca un bonus să participe în bancă la UniCredit, o oră-două ore, pentru a vedea cum se desfășoară munca în bancă, iar în ultima zi să participe cineva din conducerea băncii, pentru a lua contact cu cineva din staff și pentru a le prezenta și a le vorbi copiilor despre ce înseamnă bancă, finanțe, etc; a adăugat Mitrucă Pușcașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *