O elevă din Botoșani, la loc de cinste la Olimpiada Națională de Biologie

O elevă din județul Botoșani a ocupat un loc de cinste la Olimpiada Națională de Biologie. Ștefana Purușniuc a obținut mențiune, fiind clasată pe  locul cinci în ierarhia națională la clasa a X-a.

În perioada 20 – 25 aprilie 2024, a avut loc, la Sibiu, etapa națională a Olimpiadei de Biologie. La această competiție, lotul județean participant a fost alcătuit din următorii cinci elevi: Vicol Diana, clasa a IX-a de la Colegiul Național „A.T.Laurian”, Onofrei Roxana, clasa a IX-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Purușniuc Ștefana, clasa a X-a de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Curcă Ștefan, clasa a X-a de la Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani și eleva Galan Petronela, clasa X-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

După două probe de evaluare, una practică și una teoretică, rezultatele obținute au reconfirmat capacitatea elevilor de a performa în domeniul științelor biologice, potrivit dorohoinews.ro. Școala botoșăneană de biologie și-a câștigat un loc de cinste la nivel național, prin mențiunea obținută de eleva Purușniuc Ștefana, de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, clasată pe locul cinci în ierarhia națională la clasa a X-a.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *