Un tânăr din Botoşani a atacat un bărbat pe stradă. I-a luat banii, telefonul şi ţigările. Acum, va plăti pentru asta

Tânărul de 18 ani, din comuna Pomârla, care, la finalul lunii octombrie a anului trecut, a bătut un bărbat de 55 de ani și l-a lăsat fără bani și telefon mobil, a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la închisoare cu executare. Florin Chiriac a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Botoşani şi nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Pe 31 octombrie 2022, în timp ce se deplasa pe drumul public, din comuna Pomârla, botoşăneanul s-ar fi întâlnit cu victima sa, un bărbat, de 55 de ani, din aceeași localitate, pe care a deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa, prin folosirea violenței.

După aplicarea loviturilor, victima a rămas inconștientă, iar tânărul de 18 ani a părăsit locul faptei, ulterior, fiind identificat de polițiști, în localitatea Todireni.

Bunurile sustrase în urma activității infracționale, constând într-un telefon mobil, bani și țigări au fost recuperate și predate persoanei vătămate.

Solutia pe scurt:

În temeiul 396 alin. 1,2 şi 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul CHIRIAC Florin, la pedeapsa principală de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhăria calificată”, prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen., ce se va executa în regim de detenţie (faptă din 30.10.2022). În baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen. pe o perioadă de 3 (trei) ani, pedeapsă a cărei executare va începe conform art. 68 C.pen.. În baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen.. În baza art. 399 alin. 1 C.proc.pen. raportat la art. 208 C.proc.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Chiriac Florin şi dispune menţinerea acesteia.

În temeiul art. 72 alin. 1 C.pen. deduce din durata pedepsei principale perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 01.11.2022 până la 07.03.2023, inclusiv. În baza disp. art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76 din 2008 (actualizată) privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de date genetice judiciare, dispune prelevarea de la inculpatul Chiriac Florin de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul naţional de date genetice judiciare.

În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76 din 2008 (actualizată) privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de date genetice judiciare, informează pe inculpat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul naţional de date genetice judiciare a profilului genetic. În baza art. 397 alin. 1 C. proc.pen. cu referire la art. 19 alin. 5 şi 25 alin. 1 C. proc.pen. raportat la art. 1357 şi art. 1391 alin. 2 din Codul civil, admite în parte acţiunea civilă exercitată de Amariei-Vieri?ei Dumitru şi îl obligă pe inculpat să plătească acestuia suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale.

FOTO Căutări disperate în lacul de la Stânca Costești. Un bărbat a intrat în apă și nu a mai ieșit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *