Taximetriștii din municipiul Botoșani au organizat, marți, un marș de protest în semn de nemulțumire față de transportul alternativ. Practic, lucrătorii firmelor de taxi se manifestă împotriva serviciilor oferite de firme precum Bolt sau Uber.
Taximetriștii s-au adunat în Parcul de agrement Cornișa, după care au plecat pe un traseu aprobat atât de Poliția Rutieră, cât și de Primăria Botoșani.
Lucrătorii din Botoșani se plâng că transportul de tip Bold afectează atât firmele de taxi, cât și firmele de transport în comun. De asemenea, susțin că banii încasați din serviciile prestate de angajații Bolt pleacă la firme din țară, dar și în străinătate.
„Noi dorim ca să se elimine transportul alternativ integral, iar Consiliul Local, la propunerea asociațiilor de profil, să poată mări numărul de autorizații, dacă se consideră necesar, iar dacă domnii de la transportul alternativ iubesc atât de mult activitatea se pot muta pe taxi. Până la urmă, transportul alternativ este tot o formă de taximetrie, numai că are o altă denumire”, a spus unul dintre organizatori Gabriel Maxim.
Potrivit estimărilor făcute de structurile de taxi din Botoșani, în municipiul Botoșani ar exista peste 150 de mașini care oferă servicii de transport alternativ. În același timp, în municipiu sunt 480 de mașini autorizate să efectueze curse în regim de taxi.
De ce sa plece bolt din Botoșani? Concurenta? Dacă vor creste și ei calitatea serviciilor oferite atunci vor avea clienți. Oricum sa va țineți tare ca vine și ubarul în oraș cirand😂😂😂😂
Mai bine și-ar schimba atitudinea față de clienți decât să protesteze împotriva concurenței.
Tocmai pentru că nu sunt în stare să ofere servicii de calitate au inițiat acest protest, ei protestează împotriva progresului, de fapt.
Eu sunt foarte mulțumită de transportul în regim BOLT și cred că nu sunt singura. Dacă au ieșit în stradă, înseamnă că nu mai funcționează celelalte forme de „protest” mai puțin ortodoxe pe care le-au practicat până acum.
Da poate ar fi bine sa cereti sa se scoata si autobuzele,microbuzele…..sa ramaneti doar voi,care in marea majoritate aveti masini care put.
40 de maşini licenţiate şi sunt zile din săptămână şi din an când nu sunt maşini disponibile. Nu spun noaptea, probabil că şi atunci, dar la 1, 2, 3 după-amiază. Ar trebui să-şi programeze serviciul astfel încât să acopere toată ziua, în toate zilele. Sunt zile şi ore când este depăşit numărul de locuri din staţii (poliţia se face că nu vede). De ce ? La asta nu au răspuns, cum nu au răspuns niciodată la nici un comentariu la articolele despre taximetrie. Se ştiu cu musca pe căciulă, de aceea. Abia aici, Primăria e de vină.
480 de maşini licenţiate şi sunt zile din săptămână şi din an când nu sunt maşini disponibile. Nu spun noaptea, probabil că şi atunci, dar la 1, 2, 3 după-amiază. Ar trebui să-şi programeze serviciul astfel încât să acopere toată ziua, în toate zilele. Sunt zile şi ore când este depăşit numărul de locuri din staţii (poliţia se face că nu vede). De ce ? La asta nu au răspuns, cum nu au răspuns niciodată la nici un comentariu la articolele despre taximetrie. Se ştiu cu musca pe căciulă, de aceea. Abia aici, Primăria e de vină. Ar trebui să facă un contract cu Camera Taximetriştilor, sau cum se cheamă, pe numărul total de licenţe, cu condiţia ca între 22 şi 6 să fie asigurat un minim de 10% din maşinile licenţiate, iar în restul intervalului (6-22) un minim de 30% dintre maşinile licenţiate. Indiferent de perioada din an. Aceste condiţii ar trebui verificate „la sânge” de Primărie, mai ales în weekend şi în timpul sărbătorilor, şi pentru fiecare încălcare „tăiat” 5% din licenţe pentru 1 an de la data aplicării sancţiunii. Camera să răspundă pentru atribuirea şi ridicarea licenţelor. Şi poate aşa li se împlineşte visul despre transportul alternativ.
V-ati facut o imagine proasta de-a lungul timpului in toata tara, sunteti o categorie sociala de care se poate lipsi oricine. Gata cu taxiurile, la munca pomanagiilor. Cand o sa oferiti servicii, cand nu o sa mai stati la dat tepe si la selectat clientii in aeroport, refuzati cursele scurte in asteptarea unei curse mai bune, atunci poate cativa o sa mai existe in viitor, multi o sa se reprofileze, o sa faca ei Uber si Bolt…
În afară de proasta calitate a serviciilor oferite de taximetriști, autoritățile cred că a-r trebui să arunce o privire și la faptul că dumnealor nu fiscalizează serviciile oferite, adică nu pornesc casa de marcat, nu oferă bon fiscal pentru banii încasați la sfârșitul cursei. Despre aceste aspecte nu suflă nimeni o vorbă!
JEFUITI CLIENTII DUPA CAT VRETI VOI !
AM PLATIT PANA LA CATAMARASTI CURSA 60 LEI IAR A DOUA ZI LA RECOMANDARE UN VECIN MIA FACUT COMANDA, OANA IN ORAS AM PLATIT 16 LEI !
DE CE EI AU PRETURI BUNE IAR VOI NE LUATI DUBLU SAU TRIPLU????
SA VINA CONCURETA CAT MAI MARE SUNTEM UN ORAS SARAC SI ASTIA NE SARACESC MAI TARE !CU OCAZIA ASTA AU AFLAT MAI MULTI CETATENI CA EI NE JEFUIESC SI VOR INSTALA BOLT…
MERGETI CU BOLT E CEL MAI IEFTIN CU 7 LEI IN ORAS IAR CU TAXIURIKE GALNBENE.17-18 LEI RUSINE SA VA FIE !