FOTO Un botoșănean a sunat la 112 după o coliziune în trafic cu mașina de poliție. Tupeul de care a dat dovadă după o depășire neregulamentară

Un botoșănean a sunat la 112 după ce s-a izbit cu mașina în autospeciala de poliție. Pentru o depășire neregulamentară acesta a primit aproape 4.000 de lei amendă și permisul suspendat pentru 90 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu, luni, 19 iunie 2023, în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Corni efectuau serviciul de patrulare cu autospeciala de poliție, pe Drumul European D.E. 58, în comuna Mihai Eminescu, când s-au angajat în depășirea a două autovehicule. In timp ce autospeciala efectua manevra de depășire, conducătorul autoturismului din față, a inițiat aceeași manevră, fără a se asigura.

A sunat la 112 să anunțe că a fost amendat pe nedrept

„Impactul dintre autospecială și autoturismul respectiv a fost evitat în ultimul moment, datorită conduitei preventive a polițistului aflat la volan. Ulterior, autoturismul a fost oprit de polițiști, iar la volanul acestuia a fost identificat, un bărbat, de 49 de ani, din comuna Mihai Eminescu. Acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor de a rămâne în autovehicul pe timpul verificărilor și luării măsurilor legale. Mai mult decât atât, bărbatul a apelat numărul de urgență 112, pentru a sesiza faptul că este sancționat pe nedrept”, susține Nenișcu.

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă totală de 3.750 de lei, pentru depășire neregulamentară, apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 și nerespectarea indicațiilor polițiștilor. Ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, dintre care 60 de zile pentru depășire neregulamentară și 30 de zile pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier.

FOTO Scandal de amploare, astăzi, în Parcul Tineretului. Polițiști, jandarmi și „mascații” au intervenit la fața locului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *