Protest al taximetriștilor din Botoșani. Vor organiza un marș cu mașinile de taxi

Taximetriștii din municipiul Botoșani vor organiza, săptămâna viitoare, un marș de protest în semn de nemulțumire față de transportul alternativ. Practic, lucrătorii firmelor de taxi vor ieși în stradă pentru a se manifesta împotriva serviciilor oferite de firme precum Bolt sau Uber.

Taximetriștii ar urma să se adune în Parcul de agrement Cornișa. după care vor pleca în marș pe un traseu care nu a fost definitivat.

„E un traseu care e propus către Poliția Rutieră și Primăria Botoșani. Urmează a fi aprobat. Deiocamdată, ceea ce se știe este că la ora 10.30 ne vom întâlni la Parcul Cornișa”, a declarat pentru BotosaniNews unul dintre organizatori Gabriel Maxim.

Taximetriștii din Botoșani se plâng că transportul de tip Bold afectează atât firmele de taxi, cât și firmele de transport în comun. De asemenea, susțin că banii încasați din serviciile prestate de angajații Bolt pleacă la firme din țară, dar și în străinătate.

„Noi dorim ca să se elimine transportul alternativ integral, iar Consiliul Local, la propunerea asociațiilor de profil, să poată mări numărul de autorizații, dacă se consideră necesar, iar dacă domnii de la transportul alternativ iubesc atât de mult activitatea se pot muta pe taxi. Până la urmă, transportul alternativ este tot o formă de taximetrie, numai că are o altă denumire”, a spus Maxim.

Potrivit estimărilor făcute de structurile de taxi din Botoșani, în municipiul Botoșani ar exista peste 150 de mașini care oferă servicii de transport alternativ.

În același timp, în municipiu sunt 480 de mașini autorizate să efectueze curse în regim de taxi.

Firma din Botoșani care a dat lovitura pe piața construcțiilor. Și-a triplat cifra de afaceri într-un an, de la 86 milioane la 237 de milioane de lei

One thought on “Protest al taximetriștilor din Botoșani. Vor organiza un marș cu mașinile de taxi

  1. Înțeleg ca taximetriștii sunt supărați ca nu pot sa-i mai „facă” pe clienți, și ca aceștia se duc spre variante alternative, mai civilizate și mai cinstite. Nimic nu-i împiedică pe taximetriști sa se facă silozuri de Uber. Le place sau nu, asta este viitorul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *