VIDEO Imagini cu șoferul băut din Botoșani, scos din mașină de polițiști. „Eu merg să-l dau jos. Stai după el să nu accelereze!”

Imaginile cu polițiștii din Botoșani care urmăresc un șofer, ce se deplasa haotic, și îl dau jos din mașină, au fost publicate de Ministerul Afacerilor Interne. Cazul incredibil a avut loc în județul Botoșani. Un bărbat a fost extras, de către polițiști, din autoturismul aflat în mers, după ce nu a oprit la semnal și se afla sub influența alcoolului.

Cum a decurs misiunea

Mașina a încetinit, dar nu a oprit.

-Eu merg să-l dau jos. Stai după el să nu accelereze, i-a spus Antonio colegului!

Polițistul a sărit din mașina de poliție cu care îl urmăreau pe acel șofer. A ajuns în dreptul portierei și a deschis-o chiar dacă mașina era în timpul mersului. A încercat să-l scoată pe șofer de la volan spunându-i să oprească autovehiculul. În ajutorul lui au venit doi tineri, care erau în apropiere, Bogdan, polițist aflat în timpul liber, din cadrul I.P.J. Bacău și prietenul lui, Răzvan.

Într-un final, șoferul a fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde i-a fost stabilită identitatea, în persoana unui bărbat, de 66 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu apratul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Urmărirea începuse în centrul Botoșaniului, echipajul de poliție observând un autoturism care se deplasa haotic, fără a avea în funcțiune sistemul de iluminare. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, continuându-și deplasarea. Ulterior, acesta a încetinit viteza de deplasare, lucru care a permisul polițiștilor să-l extragă din autoturism, în mers, se arată pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

În noaptea de 9 iunie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au observat, pe strada Independenței, din municipiul Botoșani , un autoturism care se deplasa haotic, fără a avea în funcțiune sistemul de iluminare.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe două străzi din oraș. Ulterior, acesta a încetinit viteza de deplasare, lucru care a permisul polițiștilor să-l extragă din autoturism, în mers. Botoșăneanul fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde i-a fost stabilită identitatea, în persoana unui bărbat, de 66 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu apratul etilotest, valoarea rezultată fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *